Redactia.ro
Home » Știri » Pericolele medicamentelor psihotrope asupra testelor antidrog  la volan. Avertismentul medicului: „Nu ai ce să cauți la volan, vei ieși pozitiv“

Pericolele medicamentelor psihotrope asupra testelor antidrog  la volan. Avertismentul medicului: „Nu ai ce să cauți la volan, vei ieși pozitiv“

Pericolele medicamentelor psihotrope asupra testelor antidrog  la volan. Avertismentul medicului: „Nu ai ce să cauți la volan, vei ieși pozitiv“

Pericolele medicamentelor psihotrope asupra testelor antidrog la volan. Iartă avertismentul medicului!

Pericolele medicamentelor psihotrope asupra testelor antidrog la volan

Medicamentele psihotrope pot influența rezultatele testelor efectuate cu echipamentele utilizate de Poliția Rutieră. În special, medicamentele din categoria benzodiazepinelor pot provoca rezultate pozitive și în analizele medicale efectuate în unitățile de sănătate.

Individul care utilizează astfel de medicamente trebuie să manifeste o atenție sporită, având în vedere că în urma accidentului de la 2 Mai, petrecut în județul Constanța, și datorită unei noi legi adoptate de Parlament, au devenit tot mai frecvente controalele poliției pentru identificarea șoferilor aflați sub influența substanțelor interzise.

„Dacă ești pacient al unui medic psihiatru și ți-a prescris un medicament din clasa benzodiazepinelor (ex. Xanax, Diazepam, Nitrazepam și altele pentru anxietate sau somn) vei ieși pozitiv pe testul de salivă al poliției la clasa de droguri benzodiazepine. Ulterior vei fi condus la Medicină Legală și vei fi depistat pozitiv și acolo. Nu contează că ai rețetă și recomandare să le iei.

Vei avea dosar penal chiar și așa. Psihiatrul cel mai probabil ți-a recomandat să nu conduci dacă a fost cât de cât corect cu tine și te-a informat, ca și mine acum, complet, dacă a fost 100% etic. Ideea e că dacă iei vreun medicament din clasa benzodiazepinelor nu ai ce să cauți la volan”, spune medicul de familie Corina Popovici, potrivit adevarul.ro. 

Avertismentul medicului

Conform recomandării medicului, cei care utilizează astfel de medicamente ar trebui să obțină informații precise despre compoziția acestora și perioada de timp în care aceste substanțe pot fi detectate în salivă pentru testele efectuate de poliție, precum și în sânge și urină pentru analizele medicale efectuate la controlul de medicină legală.

„În salivă stă cel mai puțin, urmat de urină și sânge. Mai lasă o zi-două marjă de eroare având în vedere efectul de cumulare și abia apoi urcă-te la volan. Riști închisoare pentru că nu ai știut și nu ai fost informat corect. Dacă iei antidepresiv și ești oprit de poliție, cel mai sigur vei ieși pozitiv pe testul poliției la una-două-trei substanțe, de obicei amfetamină, metemfetamine și cocaină. Nu te speria, vei fi dus la Medicină Legală și se va constata că nu ai consumat nimic din toate astea și totul va fi ok. Se numesc rezultate fals-pozitive”, mai afirmă medicul într-un mesaj transmis pe o rețea de socializare, conform sursei citate anterior. 

Un număr semnificativ de conducători auto au ridicat obiecții cu privire la faptul că dispozitivele de testare a drogurilor utilizate de Poliția Rutieră produc rezultate fals-pozitive, care ulterior sunt infirmate de testele de sânge și urină. Această problemă a devenit atât de răspândită încât Guvernul a decis să modifice legislația în sensul în care șoferii cu astfel de rezultate pot recupera imediat permisul de conducere, odată ce primesc rezultate negative la analizele medicale, eliberate de către polițiști.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: