Redactia.ro
Home » Stil de viață » Pericolul la care românii nici nu se gândeau! Greșeala imensă pe care o facem toți când bem suc de fructe fresh

Pericolul la care românii nici nu se gândeau! Greșeala imensă pe care o facem toți când bem suc de fructe fresh

Greșeala imensă pe care o facem toți când bem suc de fructe fresh

Fructele sunt foarte bune pentru o dietă sănătoasă, însă, cum orice în exces ne poate face rău, iată că este cazul și pentru fructe, și mai ales pentru sucurile preparate din acestea. Iată ce pericol se află în spatele consumului de fresh-uri de fructe.

Fresh-urile de fructe, pericol pentru sănătate

Mereu se vorbește despre cum sucurile acidulate sunt foarte nocive pentru sănătatea noastră. O perspectivă care nu este prea luată în considerare este aceea că inclusiv sucurile sub formă de fresh pot fi nocive pentru bunăstarea organismului nostru. Iată ce pericol ascuns există dacă consumăm sucuri naturale.

Este adevărat că fructele sunt recomandate în orice dietă pentru un stil de viață sănătos, însă,  nu trebuie consumate în exces, pentru că ele conțin foarte mult zahăr, ce poate crește nivelul insulinei din sânge.

Specialiștii în sănătate recomandă să consumăm sucurile de fructe mai ales după o sesiune de exerciții fizice intense, pentru ca organismul nostru să își recupereze foarte repede nutrienții. Fructele care conțin cele mai multe zaharuri sunt bananele și strugurii, dar și mango. Acestea ar trebui consumate doar de două ori pe săptămână, ne avertizează nutriționiști.

La ce oră ar trebuie să consumăm fructe sau sucuri din acestea

Ar trebui mai degrabă să consumăm fructele așa cum sunt ele, și nu sub formă de suc.

„Sucurile de fructe sunt consumate mai ales în dietele cu alimente consumate crude, cel mai adesea în timpul verii, când corpul nostru preferă mâncărurile sau băuturile răcoritoare, cum sunt fructele, smoothie-urile sau salatele. Dar, accentul ar trebui să cadă pe consumul de fructe, și nu pe cel al sucurilor de fructe care au un conținut ridicat de zahăr și au tendința de a anula nutrienții din fructul în sine”, a explicat specialistul nutriționist Karishma Chawla.

Totodată, trebuie să fim atenți și la orele la care consumăm aceste fructe, dacă vrem ca ele să nu ne facă rău. Astfel, nutriționiștii avertizează că fructele trebuie consumate mai degrabă în prima parte a zilei, pentru că organismul are nevoie de trei ore pentru a digera complet mâncarea și dacă le consumăm seara, zahărurile din fructe ne vor putea chiar crește greutatea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: