Redactia.ro
Home » Știri » Pericolul neștiut pentru oamenii cu ochii albaștri. Ce se poate întâmpla cu ei

Pericolul neștiut pentru oamenii cu ochii albaștri. Ce se poate întâmpla cu ei

Persoanele cu ochi albaștri au un strămoș comun, conform unor studii. Mai mult, ar fi vorba despre o eroare genetică.

 

Pericolul la care sunt expuși

 

Oamenii de știință au spus inițial că ființele umane ar trebui să aibă ochi căprui sau ochi negri. S-a produs o mutație genetică a genei OCA2 care este implicată în producerea de melanină., iar această mutație „a dezactivat” capacitatea de a produce ochi căprui sau ochi negri.

Potrivit studiului efectuat de Departamentul de Medicină Celulară și Moleculară de la Universitate din Copenhaga ,, „persoanele cu ochii albaștri au un strămoș unic și comun”. Oamenii de știință au descoperit că este o mutație genetică care face ca oamenii să aibă ochi albaștri.

Această mutație a fost începută între 6.000 și 10.000 de ani în urmă și până la acel moment nu au existat ochi albaștri.

Inițial ființele umane au avut ochi căprui sau ochi negri. Mutația genetică s-a produs la gena OCA2 care este implicată în producerea de melanină, spun specialiștii.

Mai mult, melanina oferă culoarea neagră pielii, părului și ochilor. Mutația dezactivează capacitatea de a produce ochi căprui sau negri, pe deasupra. S-a făcut un studiu experimental realizat de acești oameni de știință în ADN din mitocondriile femeilor din Iordania, Danemarca și Turcia.Astfel s-a descoperit că, în general, în mai multe generații, segmente de ADN ancestral sunt amestecate, astfel încât indivizii să aibă secvențe variate. Dar unele segmente nu au fost remaniate și le-a numit haplotipuri.

 

Ochii de culoare deschisă, mai sensibili la lumină

 

Mai mult, ochii albaștri sunt sensibili la lumină. Științific, ochii de culoare mai deschisă sunt mai sensibili la culorile deschise decât restul tipurilor de ochi.

Ochii de culoare mai deschisă, cum ar fi albastru sau verde deschis, și le lipsesc un pigment numit melanină sau au mult mai puțin decât la un ochi maro mai închis sau căprui.

De fapt, cantitatea de melanină din ochi determină culoarea acestuia. Cu cât mai multă melanină, cu atât culoarea ochilor este mai închisă, cu atât este mai mică melanina, cu atât culoarea ochilor este mai deschisă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: