Redactia.ro
Home » Știri » Peste 17 mii de persoane se află la frontiera de vest a țării. Românii așteaptă ore întregi pentru a intra în țară

Peste 17 mii de persoane se află la frontiera de vest a țării. Românii așteaptă ore întregi pentru a intra în țară

Haos la vama

Românii din străinătate care au ieșit din carantină instituționalizată, stau de mai multe zile la frontiera de vest pentru a intra în țară. Peste 17 mii de persoane stau la coadă ore în șir pentru a li se da voie să pășească pe teritoriul României.

Mii de români așteaptă ore în șir la coadă pentru a intra în România

Mii de români așteaptă ore întregi la frontieră pentru a intra în România. Ieri au fost înregistrate peste 17 mii de persoane la vama din Nădlac.

Potrivit Știrile Protv, unele persoane au așteptat șapte ore pentru a li se permite accesul în țară, chiar dacă aglomerația s-a mai domolit.

Din Germania venim și până aici am ajuns cu ce-o dat Domnul. Am fost pe aeropot în Frankfurt cinci autocare, ne-au pus că nu este avion, să căutăm mașini. Am ajuns aici, nu știu câți kilometri am făcut pe jos…”, a declarat un bărbat.

Timpii de așteptare au crescut, deoarece toți românii aflați la vamă sunt evaluați sanitar, pentru a se depista infecțiile cu coronavirus.

Românii sunt lăsați să meargă pe jos kilometrii întregi până la vamă

Majoritatea românilor continuă să vină pe jos, sau să vină cu mașinile sau microbuzule până la câțiva kilometri de granița romano-ungară și de acolo își continuă singuri drumul.

Suntem forțate să venim. Așa am stat trei luni de zile am lucrat nu mai suportăm trebuie să ne întoarcem cu orice preț pe jos am făcut o oră jumate vreo 5-6 kilometri cei care ne aduc ne iau un preț enorm, dar nu mai putem sta eu sunt din 26 februarie”, a spus o femeie.

Cei care s-au întors din străinătate au rămas fără loc de muncă sau li s-au terminat contractele, din cauza pandemiei de coronavirus în Europa.

Conform poliției de frontieră de la Vama Nădlac Unu, sunt deschise șapte arte de trecere a graniței, fiind înființate alte opt posturi mobile de control.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini