Redactia.ro
Home » Știri » Peste un milion de tineri în România locuiesc cu părinții. Ce spun statisticile

Peste un milion de tineri în România locuiesc cu părinții. Ce spun statisticile

De ce tinerii locuiesc cu părinții

Tinerii din România pleacă mai greu de acasă, arată statisticile oficiale. Un milion de tineri din țara noastră încă locuiesc cu părinții, iar creșterea din ultimii 20 de ani nu arată altceva decât că este o tendință ce se va accentua pe viitor.

De ce peste un milion de tineri din România stau încă cu părinții

Totuși, sociologii spun că este o tendință normală, având în vedere că generația aflată acum la 20 de ani nu mai pune preț pe ce se crede despre ei, așa cum era, de pildă, în anii 1990.

Astfel, ultimii 20 de ani arată o tendință în creștere a acestui fenomen, prin care tinerii rămân alături de părinții lor până la o vârstă mult mai înaintată față de cum se întâmpla în trecut.

Statisticile arată că fetele sunt cele care părăsesc cel mai repede casa părintească. Astfel, datele arată că tinerele pleacă de acasă la 25 de ani. Bărbații sunt ceva mai lenți la acest capitol și se mută din casa în care au crescut abia pe la 30-34 de ani. Acest lucru se traduc prin faptul că 45% dintre bărbați trăiesc acum cu părinții lor.

De ce nu pleacă tinerii de acasă decât după 25 de ani

Motivul principal este faptul că chiriile sunt foarte scumpe, iar casele puse la vânzare sunt chiar mai scumpe, iar tinerii nu și le permit.

Iată ce spune un tânăr care a fost să se mute înapoi acasă, după izbucnirea pandemiei:

„Din păcate, odată cu debutul pandemiei, am putut să îmi mai permit doar o lună de zile să plătesc chiria, apoi am fost nevoit să mă întorc acasă, să mă mut din nou cu părinții, deoarece eu am o firmă de organizare evenimente, iar societatea mea nu a mai putut să facă profit. Nu putem discuta despre profit în această perioadă. Astfel, a trebuit să mă întorc cu părinții mei. Este destul de frustrant să știi că vrei să muncești, ai muncit, ți-ar permis să stai singur, iar acum să te vezi din nou la mâna lor”, mărturisește Lucian Budulan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: