Redactia.ro
Home » Știri » Peștele din sticla de Murano care ședea pe TV în urmă cu ani de zile, acum piesă prețioasă de muzeu. Cât mai costă astăzi un astfel de pește

Peștele din sticla de Murano care ședea pe TV în urmă cu ani de zile, acum piesă prețioasă de muzeu. Cât mai costă astăzi un astfel de pește

GALERIE FOTO (4)

Peștele de sticlă care a fost emblematic pentru sufrageriile românilor în anii ’90 a devenit acum o raritate prețioasă, căutată de nostalgici și colecționari. Această piesă de muzeu evocă amintiri din trecut și reprezintă o parte din istoria decorativă a României.

Peștele de sticlă care își găsea locul pe televizorul din sufragerie era mai mult decât un simplu obiect decorativ – era un simbol al epocii, amintind de perioada comunistă și de tradițiile de decor din acele vremuri. Dar cât costă astăzi un astfel de bibelou și ce îl face atât de special?

Prețurile pentru o piesă nelipsită de pe televizoarele părinților

Cu toate că peștele de sticlă a dispărut din modă odată cu schimbările sociale și culturale, el rămâne încă în amintirea multora. Pentru cei care doresc să aducă înapoi un strop din nostalgia anilor trecuți, există posibilitatea de a achiziționa un pește de sticlă prin intermediul site-urilor de anunțuri din România. Prețurile variază în funcție de raritatea și calitatea piesei, cuprinzându-se între 100 și 500 de lei. Peștele de sticlă de Murano, o variantă considerată destul de rară, poate ajunge la prețuri mai ridicate.

Sticla de Murano din Italia este cunoscută pentru frumusețea și eleganța sa, fiind apreciată de secole în întreaga lume. Fiecare bucată de sticlă de Murano poartă cu ea o istorie bogată și o frumusețe inconfundabilă, făcând-o una dintre cele mai prețioase forme de sticlă din lume. Procesul de prelucrare al sticlei de Murano necesită un amestec specific de materiale și o temperatură precisă pentru a obține produsul finit perfect.

De pe televizoare, direct în muzee

Dacă pe vremea bunicilor sau chiar a părinților noștri acest p

ește era nelipsit de pe televizoarele cu tub, șezând pe un mileu tradițional, iată că acum nu se mai regăsește în casele tinerilor. Dar cei care își doresc să revadă și să se reîntoarcă în timp chiar și pentru o secundă în timp, pot vizita muzeele din țară. Acolo vor regăsi peștele ca fiind una dintre atracțiile favorite, fiind o piesă centrală în amintirea multora.

Peștele de sticlă devenit piesă de muzeu este mult mai mult decât un obiect decorativ – este o fereastră către trecut și o modalitate de a păstra vie memoria anilor trecuți. Prețurile variate reflectă atât raritatea și calitatea pieselor, cât și dorința oamenilor de a-și recupera și păstra amintiri din trecutul lor. Indiferent de prețul pe care îl plătești pentru un pește de sticlă, acesta va fi întotdeauna o investiție într-o bucată de istorie și în amintiri dragi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: