Redactia.ro
Home » Știri » Piedone, noi declarații despre condamnarea sa după tragedia de la Colectiv: ”Aveau nevoie de trofee”

Piedone, noi declarații despre condamnarea sa după tragedia de la Colectiv: ”Aveau nevoie de trofee”

Invitat la podcastul lui Ameri Nasrin, Cristian Popescu Piedone a făcut noi declarații legate despre dosarul Colectiv, la aproape 7 ani de la tragedie.

Actualul primar al Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, era, în tragica zi de 30 octombrie 2015, când a izbucnit incendiul de la clubul Colectiv, edil al Sectorului 4. Au urmat 64 de decese, demisia lui Victor Ponta de la șefia Guvernului României și cea a edilului sectorului 4.
Iar la aproape 7 ani de la tragedie, Cristian Popescu Piedone este din nou subiectul unui dosar a cărui sentință este așteptată pe data de 15 aprilie 2022.

Piedone spune că este o victimă ”trofeu”

Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu. Acum se așteaptă la o decizie definitivă în dosar. Actualul edil al sectorului 5 speră să fie achitat și se declară complet nevinovat.

Mai mult, Piedone spune că este o victimă ”trofeu” a sistemului judiciar.

”Singurul moment în viață în care am regretat că am fost Piedone a fost acela cu tragedia (de la Colectiv, n. red.) în care și astăzi îmi duc crucea.
Și, o spun cu toată responsabilitatea, sunt nevinovat. Atunci mi-am dat seama că notorietatea (nu e bună, n. red.), pentru că ei aveau nevoie de trofee, aveau nevoie de PR-uri, că degeaba s-a întâmplat, că s-au întâmplat multe, după aceea”, susține Cristian Popescu Piedone, invitat în podcastul “Ameritat cu Nasrin”.

Cristian Popescu Piedone mai spune, în podcastul lui Nasrin, că a fost ”vânat”, de-a lungul timpului, din cauza popularității. Iar că tragedia de la Colectiv a fost prilejul perfect pentru a-l îndepărta.

Piedone: ”Dacă nu ești brand, poți să fii Gică de la gaze, nu interesează pe nimeni”

”Dacă nu te cheamă și nu ești brand, poți să fii Gică de la gaze, nu interesează pe nimeni. Poate să ia foc, poate să se întâmple orice. Și am închis subiectul ăsta. Dar atunci mi-a părut rău, renumele poate să fie un mare taler în evoluția care deranjează pe mulți alții mai ales că nu am avut stăpân niciodată”, a mai spus Piedone pentru podcastul lui Nasrin.

Piedone: ”Aș fi vrut să îmi pun capăt chinului”

Fostul primar al Sectorului 4, actualmente edil al Sectorului 5, a recunoscut că, după tragedia de la Colectiv, a trecut prin momente grele. Întrebat de Ameri Nasrin dacă se teme de moarte, Piedone a mărturisit că a trecut peste această frică.

”De multe ori, în chinurile prin care am trecut în ultima perioadă chiar mi-am dorit-o. Și o spun cu sinceritate, aș fi vrut să îmi pun capăt chinului. Domnule, eu astăzi mă aflu într-un purgatoriu. Nu sunt nici în rai, nici în iad, sunt ca într-o gară. Trec trenurile, ușile închise. Mai și opresc, dar nu sunt uși. E foarte complicat.
Cel mai dureros este să te duci acasă și să mimezi zâmbetul pentru nepoți, să nu arăți suferință și să nu le transmiți emoții. Și nu mai pot juca teatrul ăsta. Nu mai pot! Am plâns…”, a povestit Piedone în podcastul lui Nasrin.

Tragedia de la Colectiv: 64 de decese

Tragedia de la Colectiv s-a petrecut pe 30 octombrie 2015, fiind cel mai devastator incendiu din România postcomunistă. S-a întâmplat chiar în timpul concertului formației Goodbye to Gravity. Din cauza artificiilor, s-a aprins clubul. Incendiul s-a răspândit cu repeziciune.

În urma incendiului, 64 de oameni au murit. Alți zeci de răniți au rămas mutilați.

La mai bine de 6 ani de la tragedie, rudele celor decedați și victimele tragediei așteaptă o decizie a instanței în ceea ce privește vinovații.

Pe 15 aprilie 2022 este programat termenul pentru pronunțarea unei sentințe definitive de către magistrații de la Curtea de Apel București, după mai multe amânări.

În prima instanță, sentința dată de Tribunalul București a fost venit pe 16 decembrie 2019. Atunci, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: