Redactia.ro
Home » Știri » Piedone va primi retroactiv salariul pentru perioada în care a stat încarcerat. Câți bani va încasa

Piedone va primi retroactiv salariul pentru perioada în care a stat încarcerat. Câți bani va încasa

Piedone va primi retroactiv salariul pentru perioada în care a stat încarcerat. Iată câți bani va încasa!

Cristian Popescu Piedone, repus în funcția de primar al sectorului 5

Cristian Popescu Piedone a fost repus în funcția de primar al sectorului 5! Acesta şi-a reluat marţi, 27 iunie, mandatul de primar, după ce a fost eliberat din închisoare, el declarând că în Primăria Sectorului 5 nu se va mai face politică, decât politica cetăţeanului, potrivit news.ro:

„Nu am stat degeaba zilele acestea, binenţeles că nu m-am abţinut şi am trecut prin sector. Vom ţine foarte mult legătura, uşile noastre sunt deschise pentru toată lumea. În Primăria Sectorului 5 nu se va mai face politică, decât politica cetăţeanului. Noi lucrăm pentru cetăţeni şi pentru români. Decât politica cetățeanului. Noi lucrăm pentru cetățeni și pentru români. Iar formațiunile politice care probabil astăzi s-au deranjat și mai în trecut, de răul sau bucuria altului, doar ce am venit și nu au realizat nimic. Mă apuc de muncă, chiar de astăzi”, a spus edilul sectorului 5.

„Condamnarea, respectiv temeiul încetării mandatului de primar al domniei sale, de la acel moment, a fost desființată, iar toate efectele condamnării sunt desființate retroactiv.

Referitor la decizia luată astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție, în ce îl privește pe domnul Cristian Popescu Piedone, prin care a fost desființată condamnarea de la Curtea de Apel București, aceasta înseamnă, mai exact, că domnul Piedone are dreptul să își reia mandatul, fără nicio restricție legală.

Condamnarea, respectiv temeiul încetării mandatului de primar al domniei sale, de la acel moment, a fost desființată, iar toate efectele condamnării sunt desființate retroactiv”, a anunțat Prefectura Capitalei, după ce fostul primar al sectorului 5 a fost achitat de Curtea Supremă în dosarul Colectiv.

Cristian Popescu Piedone a luat la pas sectorul 5 al Capitalei

Cristian Popescu Piedone a luat la pas sectorul 5 al Capitalei, exprimându-și mulțumirea față de locuitori pe platforma Facebook pentru sprijinul neîncetat și încurajările primite. El le transmite un sincer „mulțumesc” pentru faptul că nu l-au abandonat și au continuat să creadă întotdeauna în dreptatea sa.

Conform unui videoclip postat pe contul său de Facebook, primarul a strâns mâna oamenilor, i-a îmbrățișat și i-a pupat pe locuitorii sectorului 5.

Iată mesajul complet al primarului Cristian Popescu Piedone!

„Liber printre oameni!

Liber să-mi îmbrățișez iar vechii amici.

Liber să merg iar la pas cu ei. Liber să-i privesc, liber să le ascult durerile, sugestiile, criticile.

Sunt liber să fiu iar pe străzi, printre ai mei, liber să căutăm rezolvări la problemele comunității, liber să glumim, liber să ne pozăm, liber să râdem.

Dragilor, vă mulțumesc că existați în viața mea!

Vă mulțumesc că nu m-ați abandonat și ați continuat să credeți mereu în dreptate!

O luăm de la capăt, reîncepem ceea ce am oprit fără voia noastră!

Ne-am dus povara, am suferit, am plâns, am căzut, am sperat și ne-am ridicat mai puternici!

De acum încolo… facem ceea ce știm, reparăm ce s-a stricat, construim ceea ce trebuie în comunitate!

Este vremea Sectorului 5!

Îl facem boboc! Fix ca-n visurile noastre, nu-i așa?

Cu respect și dor de muncă, primarul Piedone”

Piedone va primi retroactiv salariul pentru perioada în care a stat încarcerat

Conform Codului Administrativ, un primar care revine în funcție după ce este achitat de justiție are dreptul să-și recupereze salariile perioadei în care n-a fost în funcție:

„În cazul în care faţă de primarul suspendat din funcţie a fost dispusă clasarea ori renunţarea la urmărirea penală sau instanţa judecătorească a dispus achitarea sau încetarea procesului penal, acesta are dreptul, în condiţiile legii, la plata drepturilor salariale corespunzătoare perioadei în care a fost suspendat.”

Câți bani va încasa

Edilul va primi în jur de 60000 de euro pentru perioada în care nu a fost în funcție, deoarece a fost achitat de pedeapsa trimită:

„Momentan trebuie să mi se dea salariile. Mă bucur că sunt mai bogat cu aproape 60 de mii de euro. Dacă voi cere despăgubiri, acele despăgubiri nu le voi cere în nume personal şi dacă îmi vor fi atribute, cu acei bani voi construi două creşe, ba o grădiniţă”, a spus edilul, potrivit observatornews.ro

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: