Redactia.ro
Home » Știri » Pierdere uriașă pentru România! Unul dintre cei mai mari fizicieni din țară a murit. El a dus elevii în clasamentul european al concursurilor și olimpiadelor de fizică

Pierdere uriașă pentru România! Unul dintre cei mai mari fizicieni din țară a murit. El a dus elevii în clasamentul european al concursurilor și olimpiadelor de fizică

Foto: Cațavencii

Pierdere pentru România! Unul dintre cei mai mari fizicieni din țară a murit. El a dus elevii în clasamentul european al concursurilor și olimpiadelor de fizică. Iată amănunte!

A murit Adrian Dafinei, unul dintre cei mai mari fizicieni din România! El a dus elevii în clasamentul european al concursurilor și olimpiadelor de fizică

Adrian Dafinei, considerat a fi unul dintre cei mai importanți fizicieni din țara noastră, și-a dat ultima suflare. Toți cei apropiați îl plâng.

El a fost doctor în fizică și profesor universitar. În ultimii 25 de ani, a fost cel care a ajutat numeroși elevi din țară să aibă rezultate demne de apreciat la olimpiade și concursuri internaționale de fizică. Practic, anunță Cațavencii, România a devenit „o forță mondială a olimpiadelor de fizică și a adus-o pe primul loc în clasamentul european”, asta și datorită lui Adrian Dafinei.

Numeroși elevi, pregătiți de Dafinei, au ajuns la rândul lor experți și profesori de top în multe universități ale lumii.

„Adrian Dafinei nu a fost doar un strălucit profesor și antrenor, ci și un mentor, un cultivator subtil de talente, un constructor de caractere și un maestru al selecției finale, înainte de competiții. Munca lui a fost recunoscută în forurile internaționale, el fiind membru permanent în consiliile de conducere ale Olimpiadei Internaționale de Fizică, Olimpiadei Internaționale de Fizică a Țărilor din Asia și Olimpiadei Europene de Fizică”, mai transmite sursa citată.

„Prestigiul lui personal s-a răsfrînt mereu și asupra României, care a fost invitată să participe la noi și noi concursuri internaționale, unde elevii și-au putut demonstra valoarea. Adrian Dafinei a știut să șlefuiască elevii supradotați, să pătrundă în mintea lor complexă și fragilă și să le hrănească inteligența cu infinită grijă. Pentru acești copii a fost mult mai mult decît un profesor, a fost un model spiritual și un tovarăș de luptă. A luptat alături de ei, în comisiile internaționale de corectare, pentru fiecare punct, pentru fiecare frîntură de idee, pentru fiecare sclipire și ezitare din lucrările elevilor săi”.

„Profesorul Adrian Dafinei a fost soț, tată, bunic și un om copleșit de propria sa umanitate. Opera și meritele lui sînt azi ignorate de autorități. Dar sute de adolescenți și de tineri sclipitori le poartă în minte și în inimă, ca pe o flacără călăuzitoare”, a spus Doru Buşcu, potrivit capital.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: