Redactia.ro
Home » Monden » Planta care i-a ucis animalul de companie lui Florin Ristei. Pisica prezentatorului TV a fost otrăvită în casă

Planta care i-a ucis animalul de companie lui Florin Ristei. Pisica prezentatorului TV a fost otrăvită în casă

GALERIE FOTO (2) Florin Ristei a mărturisit de ce i-a murit pisica.

Într-un eveniment tragic care a stârnit o undă de șoc în rândul iubitorilor de animale, Florin Ristei, cunoscutul artist și prezentator TV, a dezvăluit recent cauza pierderii subite a motanului său, Bozo. În cadrul unei emisiuni difuzate pe AntenaPLAY, „Fiertzi pe Power Couple”, Ristei a împărtășit detalii despre moartea neașteptată a pisicii sale, evidențiind un pericol ascuns prezent în multe dintre locuințele românilor: planta Dieffenbachia.

Tragedia a survenit după ce Bozo a lins seva toxică eliberată de planta Dieffenbachia, pe care Ristei a tăiat-o în încercarea de a o revitaliza. Efectele nocive ale plantei s-au manifestat rapid, provocând animalului suferințe majore și, în cele din urmă, decesul. „Patru ore mi-au luat foc mâinile”, a mărturisit Ristei, referindu-se la propria sa experiență după ce a intrat în contact cu seva plantei.

Ce plantă l-a otrăvit pe motanul lui Ristei

Dieffenbachia, o plantă decorativă populară pentru frunzele sale mari și aspectul estetic plăcut, conține cristale de oxalat de calciu, substanțe chimice extrem de periculoase atât pentru oameni, cât și pentru animale. Ingestia sau contactul cu aceste substanțe poate cauza iritații severe, dificultăți de respirație și, în cazuri grave, poate fi fatală.

Planta Dieffenbachia i-a ucis pisica lui Florin Ristei.
Sursa foto : Arhivă | Planta Dieffenbachia i-a ucis pisica lui Florin Ristei.

În urma acestei întâmplări nefericite, Florin Ristei și-a exprimat regretul și a îndemnat publicul să fie extrem de atent la plantele pe care le țin în casă, mai ales dacă au animale de companie. „Am aruncat toate florile din casă”, a spus artistul, subliniind decizia sa de a elimina orice risc suplimentar după pierderea dureroasă a motanului Bozo.

Ce a mărturisit Florin Ristei

Florin Ristei regretă decesul motanului său și îndeamnă oamenii să fie atenți la plantele decorative pe care le țin în casă. „A murit Bozo. Să le zic oamenilor să aibă grijă. E o plantă. S-a otrăvit cu o plantă din casă! Știam că e otrăvitoare, o cheamă Dieffenbachia, o știi sigur, este aceea cu frunze mari. Ea secretă de pe frunze ceva, mai lăcrimează din când (…) Numai că a murit planta, a dat să crape și am întrebat-o pe mama cum o reînviu. A zis să tai de la nodurile de la bază și să pun din nou în apă să facă din nou mustăți. (…) Am tăiat și a început să secrete ce avea. Patru ore mi-au lot foc mâinile, am făcut o alergie de am sunat la doctor să întreb cu ce să mă dau. Îmi ardeau mâinile și mi se umflase.

Am stat cu mâinile sub apă 4 ore și nu mi-am dat seama, cred că s-a scurs pe blatul de la bucătărie, el a lins… și trei zile săracul a stat, a dormit pe blatul de la bucătărie cred ca să-mi arate că acolo s-a întâmplat ceva nasol și că îi e rău. El în viața lui nu a dormit în bucătărie pe blat, numai acolo l-am găsit și în ultima zi, nici măcar nu mi-am dat seama că era de la aia.

Filmam Te Cunosc De Undeva, l-am sunat pe Grasu meu să se ducă repede cu Bozo la doctor, când s-a dus era deja târziu. Nu mai avea ficat, și-a dat tot ficatul afară și a vomitat tot. M-a întrebat doctorul <<Ai plante în casă?>> și atunci am făcut legătura. Luni am tăiat o plantă, și era miercuri. A zis că << nici dacă veneai cu el atunci imediat după o oră>> … îi afectează atât de tare otrava aia și a zis că la ecografii nu mai avea ficat>> a povestit Florin Ristei.

Această tragedie servește drept un avertisment pentru toți proprietarii de animale de companie cu privire la riscurile ascunse în propriile lor case. Dieffenbachia, deși o alegere populară pentru decorarea interioară, reprezintă un pericol semnificativ pentru sănătatea și siguranța animalelor de companie. Veterinarii și experții în îngrijirea animalelor recomandă evitarea acestei plante sau păstrarea ei în locuri inaccesibile animalelor, pentru a preveni orice accident nefericit similar cu cel întâmplat în familia lui Florin Ristei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: