Redactia.ro
Home » Știri » Planta care te scapă de stres și previne problemele cardiace. Sigur și tu o ai în bucătărie

Planta care te scapă de stres și previne problemele cardiace. Sigur și tu o ai în bucătărie

musetel

Fiecare dintre noi își dorește să trăiască cât mai mult și să aibă cât mai puține probleme de sănătate. Stilul de viață dezordonat și o dietă dezechilibrată sunt, însă, cei doi factori care contribuie la apariția problemelor de sănătate. Puțini sunt cei care cunosc beneficiile mușețelului. Iată de ce nu ar trebui să-ți lipsească din bucătărie!

Planta care te scapă de stres și previne problemele cardiace

Mușețelul, o plantă care produce flori mici, de culoare albă, a fost folosit de-a lungul timpului pentru a prepara ceaiuri, tincturi și extracte lichide. Această plantă a fost utilizată pe scară largă de-a lungul secolelor pentru tratarea mai multor afecțiuni, mai ales înainte de apariția medicinii moderne, conform spuselor nutriționistei Brenda Braslow din Colorado, Statele Unite ale Americii. Sorbirea ceaiului de mușețel poate fi un remediu util pentru a îmbunătăți calitatea somnului.

Folosirea mușețelului poate fi benefică în ameliorarea durerilor de cap, anxietății, insomniilor și chiar în tratarea unor afecțiuni ale pielii. Conform dieteticianului Vanessa Rissetto din New York, mușețelul a fost utilizat tradițional pentru a trata numeroase afecțiuni gastro-intestinale, precum tulburările digestive, colicile, flatulența, ulcerele și iritațiile gastro-intestinale.

Proprietățile antispastice ale mușețelului pot ajuta la ameliorarea durerilor menstruale prin reducerea spasmelor musculare. De asemenea, mușețelul poate fi benefic pentru sănătatea inimii datorită proprietăților sale antioxidante.

Mușețelul poate avea efecte benefice asupra reducerii stresului și anxietății. Chiar dacă nu poate înlocui medicamentele pentru anxietate și nu ar trebui să fie utilizat ca atare, fără a cere opinia avizată a unui medic, mușețelul poate fi un tratament suplimentar util pentru ameliorarea stresului și anxietății. Conform nutriționistei dietetice Brenda Braslow, consumul de ceai de mușețel poate fi benefic și poate contribui precum un calmant al sistemului nervos.

Contraindicații consum ceai de mușețel

Mușețelul este o plantă considerată inofensivă pentru organism, iar studiile nu au identificat efecte secundare majore ale consumului de mușețel sau a ceaiului preparat din această plantă. Cu toate acestea, există situații în care consumul unor cantități prea mari de ceai de mușețel poate provoca stări de greață sau amețeală, motiv pentru care este recomandat să nu se depășească doza de 3-4 căni pe zi.

De asemenea, produsele cosmetice pe bază de ceai de mușețel nu sunt recomandate persoanelor alergice la această plantă, chiar dacă acestea au fost testate dermatologic.

Deoarece florile de mușețel conțin cumarine, un compus cu efect anticoagulant asupra sângelui, persoanelor care urmează să sufere o intervenție chirurgicală nu li se recomandă consumul de ceai de mușețel înainte de operație, pentru a evita posibilele complicații.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: