Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Plante de apartament care sunt periculoase pentru câinele tău. Asigură-te de sănătatea blănosului tău

Plante de apartament care sunt periculoase pentru câinele tău. Asigură-te de sănătatea blănosului tău

Plantele de casă pot înveseli cu siguranță o casă, dar, din păcate, unele specii sunt periculoase pentru animalele de companie și se pot dovedi chiar fatale dacă sunt ingerate. Următoarea listă prezintă plantele care sunt otrăvitoare pentru animalul tău de companie din cauza substanțelor toxice pe care le conțin. Multe dintre aceste plante sunt cunoscute sub diferite denumiri, așa că este recomandat ca toți proprietarii de animale de companie să se familiarizeze cu ele. De asemenea, este o idee excelentă să aveți la dispoziție o trusă de prim ajutor pentru animalul dumneavoastră de companie în cazul oricărui tip de incident.

Plante de apartament care sunt otrăvitoare pentru animalele de companie

Următoarea listă conține plante de apartament comune care sunt otrăvitoare pentru animalele de companie și cât de toxice sunt exact. Unele dintre acestea vor provoca o durere de burtă minoră, în timp ce altele sunt mai grave și necesită o călătorie imediată la veterinar dacă sunt ingerate. Pentru mai multe informații, consultați acest articol.

Aloe Vera: Aloe poate provoca greață și vărsături, precum și o schimbare a culorii urinei. În schimb, încercați: „Găini și pui”/(Sempervivum tectorum).

Amaryllis: Ingerarea frunzelor, tulpinilor și bulbilor acestei plante populare de sărbători poate provoca vărsături și dificultăți de respirație. În schimb, încercați: Hibiscus (Hibiscus syriacus).

Familia Araceae: Aceste plante de apartament comune includ Alocasia, Arrowhead Plant, Calla lily, Chinese Evergreen, Dieffenbachia, Elephant’s Ear (Colocasia), Peace Lily, Philodendron, Pothos, și Schefflera sunt plante de apartament comune care pot fi rele pentru animalele de companie cărora le place să mestece plante. Acestea pot provoca umflarea gurii, iar animalul dumneavoastră de companie ar putea avea dificultăți de respirație și de înghițire. În schimb, încercați: „Planta zebră”/ (Aphelandra squarrosa).

Plante de apartament care trebuie ținute departe de animalele de companie

Ciclamen: Rădăcinile de Cyclamen sunt toxice pentru animalele de companie, așa că, dacă păstrați această plantă, asigurați-vă că aveți încredere că animalul dvs. de companie nu o va dezgropa și nu va mânca rădăcinile. În schimb, încercați: „Violeta africană”/ (Saintpaulia).

Iedera: Iedera este atât o plantă de apartament cât și o plantă de grădină comună care este toxică pentru animalele de companie. În schimb, încercați: Ferigi.

Poinsettia: Poinsettia a fost mult timp zvonită ca fiind foarte otrăvitoare pentru animalele de companie, dar raportul este oarecum exagerat. Cu siguranță sunt oarecum toxice pentru animale și pot provoca o oarecare salivare sau, în cel mai rău caz, diaree. Deși este o idee bună să prevenim animalele de companie să mănânce poinsettia, nu este nevoie să ne panicăm dacă o fac. În schimb, încercați: Cactus de Crăciun (Schlumbergera).

Pasărea Paradisului: Datorită florii sale superbe, această plantă de apartament este adesea oferită cadou și puțini sunt cei care realizează că este foarte otrăvitoare pentru pisici și câini. Simptomele se dezvoltă rapid și, prin urmare, cel mai bine este să solicitați imediat ajutor medical pentru animalul dvs. de companie în cazul în care orice parte este ingerată. În schimb, încercați: Orhidee (Orchidaceae).

Kalanchoe: Ingestia poate avea consecințe grave pentru pisici și câini. Acesta conține o toxină care afectează inima. Țineți aceste plante cu flori frumoase departe de animalele de companie pentru a fi în siguranță. În schimb, încercați: „Planta rujului” (Aeschynanthus).

Palmierul Sago este o plantă tropicală de apartament. Toate părțile din sago sunt toxice, dar mai ales „nucile” sau semințele. Doar o cantitate mică vă poate îmbolnăvi grav animalul de companie. În schimb, încercați: „Palmierul Areca” (Dypsis lutescens).

Ce alimente nu au voie să mănânce câinii

Pilotul Cezar Osiceanu a explicat ce alimentele sunt de neconceput în alimentația câinilor:

„Câinii sunt carnivori prin excelență, dar, în ultimii 30-40 de ani, omul i-a transformat încet dieta naturală. Trebuie să știm că rasele canine au mirosul mult mai dezvoltat decât al omului, aud mult mai bine decât omul, văd mult mai slab decât omul, iar simțul gustului este mult mai slab decât al omului, practic ei putând mânca o viață întreaga cam aceeași mâncare dacă miroase le fel.
Pâinea nu se dă la câini decât prăjită și puțină, cel mai bine este să fie evitată, deoarece fermentează. Roșiile sunt excluse total pentru că fermentează. Oasele de pui se sparg în așchii dure, iar câinii nu mestecă precum oamenii, ci sfărâmă și înghit ceea ce poate produce accidente care se pot solda cu deces. Un mioritic splendid de circa un an și 65 de kg a murit din cauza unui copan de găină bătrână folosit la ciorba stăpânilor, care s-a spart perforând gâtul câinelui. Oasele sunt bune cu cât sunt mai mari, dar de preferat de vacă.
Oul este un aliment extrem de important și în alimentația câinilor, dar pentru a beneficia de aportul său se dă doar gălbenușul crud în amestec cu lapte, în special puilor sau câinilor în creștere, în special pentru rasele de talie medie și mare, dar nu mai mult de patru zile pe săptămână. Merele și fructele sunt evitate pentru fermentația pe care o produc”, a spus, pentru DCNews, Cezar Osiceanu.
„Carnea de porc și mezelurile sunt total excluse din alimentația câinilor, deoarece salitra folosită la mezeluri este foarte toxică la câini. Ambele produc diaree și eczeme extrem de greu tratabile.
Fasolea și mazărea sunt dușmanii de moarte ai câinilor pentru că fermentația produsă este în 90% fatală acestora. Cartofii nu sunt digerați de către câini și produc și ei fermentație. Morcovul asigură necesarul de sodiu al câinilor și de aceea nu trebuie să punem sare în mâncarea lor nici măcar pentru gust.
Producătorii de hrană uscată pentru câini și pisici folosesc masiv sarea pentru că nu îi controlează nimeni. Sarea produce sete și animalul va bea multă apă. Apa va umflă în stomac produsul ingerat după modelul “biscuitele soldatului pe front” și astfel va crea o senzație de sațietate”, a spus pilotul Cezar Osiceanu pentru DC News.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: