Redactia.ro
Home » Stil de viață » Plante și tincturi antiinflamatoare pe care să le consumi când ai probleme

Plante și tincturi antiinflamatoare pe care să le consumi când ai probleme

Remediile naturiste sunt, adesea, cele la care apelăm atunci când ne confruntăm cu probleme precum: inflamație, infecție, coagularea sângelui, mâini amorțite, picioare umflate etc. Iată mai jos o serie de plante și tincturi care pot ajuta la combaterea lor.

Plante și tincturi antiinflamatoare pe care să le consumi când ai probleme

Remediile naturiste pentru tratarea problemelor legate de inflamare și nu numai au fost folosite din cele mai vechi timpuri. Sunt folosite în continuare, deoarece au un rezultat foarte bun. Vă prezentăm și noi în rândurile următoare câteva plante și tincturi antiinflamatoare:

Ghimbir

În Asia ghimbirul este folosit ca un medicament natural anti-inflamator. Mai multe studii în acest sens au demonstrat că ghimbirul ajută la vindecarea de inflamații. Ghimbirul se administrează perioral sau sub formă de ceai și adaosuri. Sunt persoane care pot avea simptome neplăcute după consumul gghimbirului, precum: dureri de cap, greață și diaree.

Pătrunjelul previne cancerul

Și pătrunjelul este un remediu puternic împotriva inflamațiilor. Această legumă este bogată în vitamine precum: A, B,, C, și K. Se mai spune că pătrunjelul vindecă problemele cu: rinichii, tulburările menstruale dureroase, dispepsie, etc. Totodată, pătrunjelul este bun pentru prevenirea cancerului, a artritei reumatoide și ajută și la întărirea sistemului imunitar. Oamenii de știință recomandă combinarea cu sparanghel pentru a avea un efect puternic  împotriva bolilor inflamatorii.

Busuioc

Busuiocul poate ajuta nu doar la problemele inflamatorii ci și la vindecarea de artrită. Este recomandat să-l folosiți mai des în salate.

Tincturi antiinflamatoare

Printre tincturile inflamatoare care pot combate o durere în gât de exemplu, poate fi cidrul de mere. Combinat cu apă fiartă, se poate face o gargară, o dată pe zi, cu acest tratament. Vei vedea cum nu te va mai durea în gât.

Ceaiurile de mentă, eucalipt, tei și mușețel

Ceaiurile de eucaliptul, mentă, musetelul si tei pot ajuta, de asemenea, la vindecarea de durere în gât. Specialiștii spun că nu vă afectează celelalte tratament folosite. Acestea ceaiuri au efete atât antiiflamatorii, cât și de liniște a minții.

Propolisul

Propolisul este, de asemenea, foarte util pentru vindecarea de durere în gât. Este recomandat consumul de propolis sub forma lichida, dar îl poți consuma și în formă solidă prin inghițirea a aproximativ 2 grame.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: