Redactia.ro
Home » Știri » Plantele extrem de toxice pentru animalul de companie. Ce nu ai voie să ții în casă

Plantele extrem de toxice pentru animalul de companie. Ce nu ai voie să ții în casă

Mulți iubitori de plante aleg să aducă viață și prospețime în camerele lor cu ajutorul plantelor de interior, însă unele specii comune pot fi periculoase pentru animalele lor de companie, fără ca aceștia să fie conștienți de acest lucru.

Plantele nocive pentru animale

Există câteva plante care pot fi extrem de toxice pentru câini și pisici, iar proprietarii trebuie să fie informați pentru a proteja sănătatea animalelor lor de companie. Există plante care pot provoca stop cardiac animalului de companie sau boli ale stomacului, de aceea, atenția asupra lor trebuie să fie sporită.

Câteva plante obișnuite din apartament care pot fi nocive pentru animalele de companie:

  1. Narcisele: Aceste flori, deși aduc o notă plăcută de culoare în încăpere, conțin un compus numit „licorină”, care poate provoca diaree și dureri abdominale dacă sunt ingerate de animalele de companie. Apa din vaza în care sunt puse narcisele poate fi, de asemenea, dăunătoare.
  2. Lalelele: Contrar aparențelor, și lalelele sunt incluse în lista plantelor toxice pentru animalele de companie. Întreaga floare poate fi otrăvitoare pentru câini și pisici.
  3. Zambilele, irisul, azaleea, tisa, clopoțeii albaștri și hortensiile: Toate aceste plante și flori sunt considerate toxice pentru animalele de companie și trebuie evitate în casele în care acestea locuiesc.
  4. Iedera: Frunzele iederii pot provoca vărsături, dureri abdominale, diaree și hipersalivație la câini și pisici, iar accesul la această plantă ar trebui să fie limitat sau evitat.

Consultarea unui medic veterinar este prioritară

Este important ca proprietarii de animale de companie să fie conștienți de riscurile pe care le implică anumite plante și să ia măsuri pentru a proteja sănătatea și siguranța animalelor lor. Consultarea unui veterinar sau a unei liste de plante toxice pentru animale poate fi utilă în identificarea și eliminarea potențialelor pericole din mediul în care trăiesc acestea.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: