Redactia.ro
Home » Știri » PNL şi USR o susţin pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european

PNL şi USR o susţin pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european

PNL şi USR o susţin pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european

PNL şi USR au anunţat că vor sprijini candidatura Laurei Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA, la funcţia de procuror-şef european.

PNL va sprijini ocuparea funcţiei de procuror-şef european de către reprezentantul României, Laura Codruţa Kovesi, afirmă preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, care îi cere ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să renunţe la eforturile de blocare a acestei proceduri şi de denigrare a fostului şef al DNA.

„În urma propunerilor înaintate de juriul care a realizat selecţia candidaţilor pentru poziţia de procuror-şef european şi a etapelor de procedură care urmează a fi parcurse în perioada următoare, anunţ că Partidul Naţional Liberal va susţine ca reprezentantul României, clasat pe primul loc în ordinea de preferinţă, în persoana Laurei Codruţa Kovesi, să fie validat în această poziţie deosebit de importantă şi prestigioasă în cadrul Uniunii Europene.

În acest sens, reprezentanţii PNL vor milita activ la nivelul Parlamentului European şi al grupului Partidului Popularilor Europeni – cel mai puternic partid la nivel european – pentru a obţine un vot favorabil candidaturii fostului procuror general şi procuror-şef al DNA, care va avea loc cel mai probabil în luna martie”, spune Orban, într-o declaraţie de presă transmisă marţi AGERPRES.

USR, susţinere totală pentru Laura Codruţa Kovesi

Totodată, Uniunea Salvaţi România anunţă că va transmite europarlamentarilor şi grupurilor din Parlamentul European o scrisoare de susţinere a candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru postul de procuror european.

„Selecţia Laurei Codruţa Kovesi pe primul loc pe lista scurtă de trei nume pentru postul de procuror european care va ajunge la vot în Parlamentul European este o nouă dovadă că revocarea ei din fruntea DNA a fost o comandă politică din partea unor infractori, fără nicio bază juridică.

Laura Codruţa Kovesi a fost cel mai eficient procuror şef al DNA, judecând după rezultatele instituţiei şi după distincţiile primite în ultimii cinci ani. DNA a devenit o instituţie model în lupta anti-corupţie nu doar în România, dar şi în toată Europa.

Încrederea publicului în DNA a crescut proporţional cu rezultatele şi a scăzut după revocarea din funcţia de procuror şef a Laurei Codruţa Kovesi”, arată USR într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: PSD taie din bugetul serviciilor secrete. Unde ar urma să se ducă banii

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: