Redactia.ro

Pro TV și Antena 1 se bat pentru banii de la Guvern

Pro TV și Antena 1, ce mai importanți jucători de pe piața televiziunii din România, au nevoie de bani de la Guvern pentru a-și produce serialele.

Pro TV și Antena 1 nu se pot plânge, în mod normal, de bugete sărace, însă un ajutor de la stat nu strică niciodată. De aceea, ambele au solicitat sume importante pentru cele două seriale pe care le produc „Vlad” și, respectiv, „Scrificiul”. Pro TV a depus actele la Guvern, cu solicitarea sumei de 1,1 milioane de euro, în timp ce Antena 1 a obţinut deja bani pentru „Sacrificiul”, care urmează a fi difuzat din toamna acestui an.

Pro TV şi Antena 1 şi-au permis să ceară fonduri de la bugetul de stat? Asta e întrebrea de pe buzele tuturor. Da, şi-au permis pentru că există un astfel de program. Proiectul de la Guvern a fost gândit ca un sprijin pentru industria cinematografică din România. Mai precis, un ajutor dat companiilor care au ca principal obiect de activitate producția cinematografică, scrie paginademedia.ro.

Citiţi şi:

Serialul Vlad începe luni la Pro TV. Despre ce este vorba

Pro TV a mai avut un proiect respins pentru sezonul din toamna lui 2019 al serialului Las Fierbinți. Producția „Sacrificiul” pe care Ruxandra Ion îl pregătește pentru această toamnă la Antena 1 va avea și ea parte de ajutor de stat. A fost deja aprobat, scrie sursa amintită.

Informaţii despre Pro TV pe www.protv.ro

Citiţi şi:

Mircea Badea, scandal cu Alex Dima: Un ţâşti-bâşti de la Pro TV

Concret, compania care îl produce, Dream Film Production Company, a primit aprobare pentru un ajutor de 4,8 milioane de lei (puțin peste un milion de euro), pentru producția acestui serial, arată datele publicate pe site-ul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.

Informaţii despre A1 pe www.a1.ro