Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Poarta Iadului și Insula Păpușilor sunt cele mai înfricoşătoare locaţii de pe Terra. Niciun film HORROR nu le întrece (VIDEO)

Poarta Iadului și Insula Păpușilor sunt cele mai înfricoşătoare locaţii de pe Terra. Niciun film HORROR nu le întrece (VIDEO)

GALERIE FOTO (2)

Un crater de gaz din deşertul Karakum, denumit „Porțile Iadului”, arde continuu din 1971, fiind principala atracţie turistică din Turkmenistan, fostă republică sovietică şi una dintre cele mai închise ţări din lume. Însă președintele țării a ordonat acum stingerea flăcărilor și sigilarea craterului.

Flăcările care ard în puţul cu o lăţime de 70 de metri au un „impact negativ asupra mediului şi a sănătăţii populaţiei din vecinătate”.

Craterul Darvaza, o groapă artificială masivă

Situat în deșertul Karakum din Turkmenistan, craterul Darvaza este o groapă artificială masivă, în care arde gaz metan de zeci de ani.

S-a spus că Darvaza, cunoscută și ca „Porțile Iadului”, a fost incendiată intenționat de autoritățile sovietice, sperând că focul se va stinge în câteva săptămâni.

Cu toate acestea, aproape 50 de ani mai târziu, craterul este încă aprins și adevăratele sale origini sunt încă învăluite în mister.

Insula Păpușilor, la sud de Mexico City

Cunoscută sub numele de Isla de las Muñecas sau Insula Păpușilor, aceasta se află chiar la sud de Mexico City. Niciun om nu mai locuiește aici, sunt doar păpuși.

Mii de jucării mutilate atârnă de tavane, copaci și de bărcile acostate la țărm. Unele sunt uriașe, altele sunt minuscule, iar câteva nu mai au cap. Unii susțin că insula este bântuită.

În ultimii 70 de ani, păpușile au fost adunate aici după un incident tragic. Oamenii povestesc că în 1950, o fată a căzut în apă, iar un bărbat, Don Julián Santana, a sărit să o salveze, dar nu a reușit.

„Dacă în timpul zilei te simți, nu știu, puțin ciudat, imaginează-ți cum e noaptea, când în tăcere auzi un zgomot ciudat. N-aș dormi aici nici dacă aș fi plătită”, afirmă o turistă, carea venit n Mexic cu cele trei fiice ale ei.

Conform obiceiului locului, cine vine pe insulă are voie să aducă propriile păpuși, dar nu are voie să ia nimic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: