Redactia.ro
Home » Știri » Poliția a închis cartierul Tei: se caută ucigașul bărbatului din Piața Constituției

Poliția a închis cartierul Tei: se caută ucigașul bărbatului din Piața Constituției

Piaţa Constituţiei

Zeci de polițiști caută un bărbat suspectat în cazul crimei produse la sfârşitul săptămânii trecute, în Piaţa Constituţiei. Autoritățile fac 20 de percheziții, vineri dimineaţă în zona Petricani – Lacul Tei, din Capitală.

„La această oră este în desfăşurare o activitate a Poliţiei Capitalei. Sunt efectuate mai multe percheziţii domiciliare”, a transmis Poliţia Capitalei, potrivit Mediafax.

Cel puțin 20 de persoane vor fi duse la audieri

Surse din Poliţie au afirmat că scopul acţiunii, care are loc în zona Petricani – Lacul Tei, este capturarea bărbatului suspectat pentru uciderea unei persoane în altercaţia care a avut loc în Piaţa Constituţiei. Aceleaşi  surse au mai afirmat că au loc 20 de percheziţii în zona Tei Toboc – Petricani, fiind vizate aproximativ 20 de persoane implicate în incidentele violente din centrul Capitalei.

În data de 29 septembrie, în jurul orei 22.30, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, în legătură cu un conflict între mai multe persoane, pe raza sectorului 5, în Piaţa Constituţiei, iar la faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipaje de poliţie de pe raza sectorului 5, precum şi ale Brigăzii Rutiere.

Bărbatul care a murit avea 30 de ani

Doua grupari rivale, se pare una din Bucuresti si cealalta din Giurgiu, s-au batut duminica seara in Piata Constitutiei, iar un barbat de 30 de ani a fost ucis cu lovituri puternice. Altul, de 21 de ani a fost gasit in stare foarte grava. In urma autopsiei, s-a constatat ca victima a murit nu din cauza impuscaturilor, ci a loviturilor foarte puternice primite.

Din primele informatii se pare ca ar fi fost vorba despre o reglare de conturi intre grupari de proxeneti care ar fi exploatat sexual aceeasi femeie, iar confruntarea ar fi pornit din cauza unei datorii mai vechi pe care cele doua clanuri o aveau.

„A fost efectuată, pe parcursul nopţii, cercetarea la faţa locului, care a fost reluată în această dimineaţă şi continuă şi la acest moment. În perimetrul cercetat a fost găsit şi ridicat un tub cartuş, cel mai posibil  cu gaz, un încărcător gol, posibil pentru acelaşi tip de pistol cu gaze şi obiecte contondente. Pe parcursul nopţii au fost audiate mai multe persoane, iar audierile continuă”, anunţa luni purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Scene de GROAZĂ în centrul Bucureştiului: un om a murit, altul rănit, într-o reglare de conturi

Ea a mai spus că din primele date rezultă că persoanele implicate, pe fondul unui conflict mai vechi, s-ar fi întâlnit în acest spaţiu, iar la un moment dat discuţiile au degenerat. În cauză au fost audiate mai multe persoane, dar  anchetatorii nu au anunţat dacă s-au dispus ceva măsuri în dosar.

Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei. În urma acestui incident, Poliţia Capitalei a anunţat suplimentarea dispozitivului de ordine publică în zona Piaţa Constituţiei, urmând să existe echipe mixte de patrulare, în funcţie de situaţia operativă din teren.