Redactia.ro
Home » Știri » Polițistul care nu a luat șpagă de la un șofer băut a fost premiat: „O dovadă de integritate, o cărămidă pusă la temelia încrederii în această înstituție”

Polițistul care nu a luat șpagă de la un șofer băut a fost premiat: „O dovadă de integritate, o cărămidă pusă la temelia încrederii în această înstituție”

Polițistul care nu a luat șpagă de la un șofer băut a fost premiat
Robert Popa, polițist devotat instituției pe care o reprezintă, a fost premiat pentru că a refuzat șpaga unui șofer băut. Întreaga poveste a fost aplaudată de oamenii legii și comentată ulterior pe pagina personală de socializare a acestuia. Iată detaliile!

Robert Popa: „Am făcut repede calculul, 900 de lei, asta însemna un plin de motorină și o pereche de adidași…”

Tânărul polițist a povestit că se afla alături de o colegă de muncă, când a observat un taximetrist care părea beat. Cei doi au hotărât să îl testeze pentru cosumul băuturilor alcoolice. Imediat după ce rezultatul a fost pozitiv, bărbatul a încercat să-l mituiască, moment în care a luat atitudine și a organizat rapid un flagrant alături de colegii de la Direcția Generală Anticorupție:
„Cum am pierdut o șpagă de 900 de lei
Eram într-o dimineață de aprilie, anul 2022, nici cald, nici frig. Exact acea perioadă în care italienii nu știu dacă să poarte sau nu chiloți.
Împreună cu colega mea, patrulam pe străduțele din oraș sau cum ar zice unii „consumam benzina statului”. Eram cu o mașină de poliție neinscripționată, o mașină pe care locuitorii din Dr.Tr.Severin o cunosc foarte bine și nu prea vor să o întâlnească.
În fața noastră, un taxi. Șoferul taxiului avea o șapcă în cap, o țigară în gură și mesteca gumă. Când l-am vazut, mi-am amintit de-o vorbă a unui coleg de la Strehaia: Robi, dacă dimineața mestecă gumă și are țigara în gură, e „beut”!
I-am povestit și colegei despre vorba pe care o auzisem la colegul de la Strehaia, iar după ce s-a oprit din râs, am luat decizia să-l oprim. Eu sunt convins că ea nu m-a luat în serios, spun asta pentru că a continuat să se amuze și după ce am coborât din mașină și mă îndreptam către taximetrist.
Am ajuns la ușa taxiului, m-am prezentat, i-am solicitat actele și l-am întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice.
Nu știu nici eu de ce îi întreabă polițiștii pe șoferi dacă au băut, cine ar fi tâmpit să spună că a băut?
Taximetristul a spus că nu a băut atunci, ci a băut aseară, aseară cam până pe la ora două. Eu l-am întrebat ce a băut, iar el mi-a spus că a băut bere, nu mai știe câtă bere.
Acum știu de ce l-am întrebat ce a băut: ca să fac conversație până se aprindea aparatul cu care urma să-l testez.
După ce l-am testat pe taximetrist, care a avut o alcolemie de peste 0,60 mg/L, ceea ce înseamnă infracțiune, acesta mi-a zis să o rezolvăm cumva. În mintea mea deja se derulau secvențe din filmul MIB, cum scoate taximetristul un pix și dă timpul înapoi și nu îl mai testez. Cu toate acestea l-am întrebat cum să o rezolvăm.
Tot filmul meu din cap s-a întrerupt, ca atunci când te uiți la meciul echipei preferate, atacă poarta adversă și fix atunci intră acea reclama de câteva secunde. Mi-a propus să-mi dea 900 de lei și să nu îi mai fac dosar.
Am făcut repede calculul, 900 de lei, asta însemna un plin de motorină și o pereche de adidași pe care îi aveam în wishlist de două luni. Brusc, aud o voce care mă întrerupe din calcul și mă întreabă cât i-a ieșit. Era colega mea, uitasem de ea, era în plan mai îndepărtat. Toate calculele mele se năruiseră, cei 900 de lei deveneau practic 450 de lei, nici măcăr un plin de motorină nu reușeam să fac, dar îmi puteam lua perechea de adidași.
Când m-am uitat în jos, am văzut că pe mine se află un obiect mic, negru, care avea un bec roșu aprins. Era camera de înregistrat. În tot acest timp, camera era pornită, înregistra audio și video de când am coborât din mașina de poliție. Se pare că am rămas și fără adidași. Nici la păcănele nu pierzi așa repede 900 de lei cum i-am pierdut eu.
I-am transmis taximetristului să nu mai insiste că nu am nevoie de bani (cred că și Elon Musk are nevoie de bani), dar el a insistat. Deși i-am atras atenția de câteva ori să înceteze pentru a nu săvârși infracțiunea de dare de mită, acesta nu m-a luat în serios, chiar mi-a zis să mergem cu el să scoată banii și să ne cinstească. Niciodată nu mi-a plăcut vorba „Șefule, hai să te cinstesc!”. Cum adică, eu sunt necinstit?
L-am urcat în autospeciala de poliție pentru a merge la spital să îi recoltăm sânge. În drum spre spital, acesta a tot insistat să ne dea bani. Văzând că omul este chiar insistent și că nu vrea să renunțe, l-am lăsat să spună ce avea de spus. În timp ce așteptam la semafor, am dat un mesaj unui prieten de la DGA și i-am expus situația ca să facem un flagrant (să știți că există prietenie între cei de la DGA și rutieră, nu suntem ca Rusia și Ucraina).
Colegii de la DGA s-au mișcat foarte repede, în 10 minute au fost lângă noi, având și procurorul după ei.
Urma să facem flagrantul, însă surpriză, taximetristul nu avea bani la el și mi-a zis să mergem la un bancomat să scoată. Deja în mintea mea începuse alt film, un film prost, iar eu eram prostul din rolul principal. Mă și gândeam acum, ce fac dacă ăsta n-are bani și am pus DGA-ul degeaba pe drum.
Am mers la un bancomat, el în față și eu după el. Când am ajuns la bancomat erau zece persoane la coadă și i-am zis să mergem la altul, nu de alta, dar se uitau oamenii urât la mine când m-au văzut cu omul la bancomat, și pe bună dreptate, păream un neșimțit care îi luase banii din buzunar și mai voia.
Colegul de la DGA mă întreba prin mesaje ce tot fac, i-am explicat că nu are bani la el și că mergem la bancomat. Probabil au leșinat de râs, dar na…
Am ajuns la cel de-al doilea bancomat, a scos banii și a venit la noi. În momentul în care mi-a dat banii, de după blocurile gri, a apărut o mașină din care au sărit niște băieți și au dat năvală peste noi. A fost mișto, au filmat, parcă veniseră paparazzii, mă simțeam ca o stea de la Hollywood.
După toate astea, ne-au luat la sediul DGA, unde colegii au făcut niște acte. După ce au terminat cu noi, am plecat acasă că se cam terminase programul”, a povestit polițistul pe Facebook.

Polițistul care nu a luat șpagă de la un șofer băut a fost premiat

Robert Popa a recunoscut în mediul online că nu i-a venit să creadă că a fost premiat cu o diplomă care să îi ateste onoarea și integritatea, în urma acțiunii din teren. Polițistul se simte mândru de el și a mărturisit că ține la loc de cinste diploma. Totodată, tânărul îi sfătuiește pe șoferi să-și asume faptele de fiecare dată, pentru a nu ajunge să comită o infracțiune care se plătește cu închisoarea. La finalul povestirii, polițistul i-a întrebat pe internauți, în spirit de glumă, dacă îl pot „împrumuta cu 50 de lei”:

„A doua zi, de dimineață, îmi sună telefonul. Purtătorul de cuvânt mi-a transmis că sunt așteptat la poliție la ora 12 pentru a primi o diplomă. Nu mai primisem o diplomă din clasa I când am cumpărat o carte ce avea o diplomă la ea. Mi-am permis să o întreb pe colega mea ce fel de diplomă, la care ea mi-a spus că DGA-ul mi-a transmis felicitări, iar șeful inspectoratului ne va premia.
M-am îmbrăcat frumos, elegant, cât de cât, iar când m-am uitat în oglindă mi-am dat seama că trebuie să mă schimb. Nu mergeam la nuntă, mergeam la poliție, iar la poliție se merge în uniformă, nu în trening. Mi-am luat repede uniforma și am plecat la poliție. În sală era plin de reporteri, toată presa locală era acolo. Nu se mai făcuse un flagrant de 5 ani, timp în care toți ne făceau șpăgari. Nu știu unde au văzut ei șpăgari cu rate la bancă și cu mașină din 2004.
Bine-nțeles că a apărut și pe facebook știrea cu polițiștii care au refuzat șpaga, ocazie pentru postaci să ne înjure și să comenteze că mai bine luam banii, că oricum suntem niște corupți, că ne-a dat prea puțin și că de asta nu i-am luat, și alte multe comentarii de te doare capul când le citești. Când te mai și uiți pe pagina celor care le scriu, începe să-ți pară rău că nu se cere diplomă de BAC la crearea unui cont de facebook.
Din toate astea m-am ales cu o diplomă pe care am înrămat-o și am pus-o bine. Dacă stau și mă uit atent la diplomă, realizez că nu este doar o hârtie, este o dovadă de integritate, o cărămidă pusă la temelia încrederii în această înstituție.
Atunci când greșiți, asumați-vă. Nu mai dați șpagă polițiștilor pentru că riscați să ajungeți la închisoare!
Drumuri bune!
𝑃𝑆: 𝑀𝑎̆ 𝑖̂𝑚𝑝𝑟𝑢𝑚𝑢𝑡𝑎̆ 𝑐𝑎𝑟𝑒𝑣𝑎 𝑐𝑢 50 𝑑𝑒 𝑙𝑒𝑖 𝑝𝑎̂𝑛𝑎̆ 𝑚𝑎̂𝑖𝑛𝑒 𝑙𝑎 𝑠𝑎𝑙𝑎𝑟𝑖𝑢?”, a concluzionat acesta.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: