Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Pomii tăi fructiferi nu sunt roditori? Modul genial prin care îi readuci la „viață”! Vor avea din nou fructe

Pomii tăi fructiferi nu sunt roditori? Modul genial prin care îi readuci la „viață”! Vor avea din nou fructe

Truc secret folosit de pomicultorii cu experiență! De ce se bat cuie ruginite în pomii fructiferi

Pomii tăi fructiferi nu sunt roditori? Iată modul genial prin care îi readuci la „viață”! Vor avea din nou fructe

Pomii tăi fructiferi nu sunt roditori?

Dacă ai un pom fructifer în grădină, dar acesta nu produce fructe, nu trebuie să renunți la el și să-l scoți din grădină. Există un truc genial care poate ajuta pomul tău să producă fructe din nou și să-i încânte pe toți cei din casă cu gustul dulce și aromat al fructelor.

Modul genial prin care îi readuci la „viață”

Primul lucru pe care trebuie să-l verifici este dacă pomul este sănătos. Dacă nu a fost îngrijit corespunzător, este posibil să fie afectat de boli sau dăunători. Verifică dacă există semne de boli sau insecte, cum ar fi pete pe frunze sau găuri în scoarță. Dacă observi astfel de semne, este important să iei măsuri pentru a trata problema.

Dacă pomul tău este sănătos, dar totuși nu produce fructe, problema ar putea fi legată de polenizare. Unele plante, inclusiv arborii fructiferi, au nevoie de polenizare încrucișată pentru a produce fructe. Aceasta înseamnă că au nevoie de polen de la o altă plantă pentru a putea face fructe. Dacă nu există alte plante fructifere în apropiere, pomul tău nu va produce fructe.

Pentru a rezolva această problemă, poți să plantezi o altă plantă fructiferă în apropiere. Alege o plantă care să înflorească în același timp cu pomul tău și care să fie compatibilă cu acesta. De exemplu, perele și gutuii se polenizează reciproc, iar merele și prunii se polenizează reciproc.

Dacă nu ai spațiu pentru a planta o altă plantă fructiferă, poți să polenizezi manual pomul tău. În primul rând, trebuie să identifici florile bărbătești și cele femelești. Florile bărbătești au stamine (partea masculină a florii), iar cele femelești au pistil (partea feminină a florii). Poți să polenizezi manual pomul tău prin a transfera polenul de la florile bărbătești la cele femelești folosind un vârf de pensetă sau o perie mică.

De asemenea, trebuie să te asiguri că pomul tău primește suficientă apă și nutrienți. Dacă nu primește suficientă apă sau îngrășământ, acesta nu va fi capabil să producă fructe. Asigură-te că udă pomul tău regulat și că primește îngrășăminte potrivite pentru tipul de pom fructifer pe care îl ai.

Sursa foto: libertatea.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: