Redactia.ro
Home » Știri » Pompierii, acuzați de jaf după stingerea unui incendiu. Patronul unui magazin de bijuterii din Capitală a depus plângerea

Pompierii, acuzați de jaf după stingerea unui incendiu. Patronul unui magazin de bijuterii din Capitală a depus plângerea

Într-un incident șocant din București, mai mulți pompieri sunt acum în centrul unui scandal după ce au fost acuzați de furt în urma unei intervenții la un incendiu într-un magazin de bijuterii. Evenimentul, care a avut loc acum doi ani în Sectorul 5 al Capitalei, la magazinul Prosper, a readus în atenție întrebări despre integritatea și responsabilitatea membrilor echipei de intervenție în situații de urgență.

În urma incendiului de acum doi ani, în care în prim-plan a fost complexul Prosper, proprietarii de magazine de bijuterii din complexul respectiv au făcut o descoperire șocantă: bijuterii în valoare de 100.000 de euro lipseau din magazinele lor. Odată cu constatarea acestui furt, s-au născut suspiciuni asupra intervenției pompierilor, care, în mod normal, ar fi trebuit să asigure stingerea incendiului, nu să devină subiectul unor acuzații atât de grave.

A început o investigație ca în filme

Inițial, proprietarii de magazine au mers la Secția 18 pentru a depune plângere împotriva presupușilor făptuitori, însă, datorită naturii acuzațiilor care implicau angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cazul a fost transferat la Parchetul General. Cu toate acestea, de la incident și până în prezent, nu a fost declanșată nicio anchetă oficială în legătură cu presupusele fapte.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au negat existența oricărei investigații interne privind comportamentul pompierilor în timpul intervenției la incendiu. În același timp, proprietarii de magazine afectați de presupusul furt susțin că nu au fost chemați să dea declarații, iar lipsa unei acțiuni prompte din partea autorităților le-a crescut frustrarea și neîncrederea în sistemul de justiție.

Întrucât nu au existat alte persoane care să se fi aflat la locul faptei în afară de pompierii chemați pentru a opri mistuirea flăcărilor, proprietarii rămași în daune devastatoare au încercat să găsească făptași. În speranța rezolvării și recuperării daunelor provocate, aceștia încă fac apel către autorități.

Misterul planează asupra acestui caz

Scandalul furtului de bijuterii în urma incendiului din București rămâne încă un mister, cu multe întrebări fără răspuns și acuzații neclarificate. Este esențial ca autoritățile să investigheze în mod riguros și transparent aceste acuzații pentru a se ajunge la o concluzie finală. Din declarațiile proprietarilor rămași în pagubă reies acuzații de favorizare și mușamalizare din partea Parchetului General, în speranța păstrării imaginii curate a Ministerului Afacerilor Interne.

Din nefericire pentru cei care și-au stabilit afacerile în cadrul complexului Prosper, se pare că acesta a fost victima unor incendii devastatoare. În 2022, Liviu Puștiu s-a numărat printre aceste victime. Studioul manelistului și munca sa de-o viață s-au făcut scrum din cauza unui incendiu devastator de la vremea aceea. Până când aceste investigații vor fi finalizate și concluziile vor fi aduse în fața opiniei publice, acest caz va rămâne o pată pe reputația serviciilor de intervenție în situații de urgență din România.

„A fost mâna lui Dumnezeu. A făcut în așa fel încât să nu ajung acolo. Eu de la 14:00 la 20:00 eu aveam am sesiune de întregistări. Eu când am sesiune de înregistrări închid ușa, mă închid acolo cu colegul sau cine e, cântăm, mixăm în căști. Nu auzim nimic, nu avem contact. Eu cred că nu mai eram în viață acum. Mai ales că eu acolo am niște instrumente de suflet care valorează foarte mult financiar, dar și mai mult valorează sufletește. Avem un acordeon care era unul de suflet, din familie, iar pentru acordeonul ăla eram în stare să-mi dau viața pentru el cu riscul că nu plecam fără el.”, declara la vremea respectivă Liviu Puștiu pentru Antena Stars.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: