Redactia.ro
Home » Știri » Pompierul român care aleargă pentru cauze nobile. Povestea impresionantă a lui Iulian Rotariu

Pompierul român care aleargă pentru cauze nobile. Povestea impresionantă a lui Iulian Rotariu

GALERIE FOTO (5) Pompierul român care aleargă pentru cauze nobile.

Pompierul român care aleargă pentru cauze nobile. Iulian Rotariu este pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, dar pe lângă asta este un erou pentru copiii cu dizabilități. Pompierul român aleargă sute de kilometri pentru cauze nobile. Povestea sa a impresionat o țară întreagă!

Pompierul român care aleargă pentru cauze nobile. Povestea impresionantă a lui Iulian Rotariu

Pompierul român care aleargă pentru cauze nobile. Iulian Rotariu a reușit să impresioneze o țară întreagă cu povestea sa. Pe pagina oficială de Facebook, Ministerul Afacerilor Interne apare povestea impresionantă a pompierului român care aleargă sute de kilometri pentru a ajuta copiii cu dizabilități. Postarea publicată de M.A.I arată că povestea lui Iulian Rotariu începea în urmă cu 13 ani, când fiul său, de numai trei ani era supus unei intervenții chirurgicale pe cord. Iulian Rotariu, pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani avea mari emoții, ca orice părinte. Pentru a scăpa de ele, a decis să alerge în jurul spitalului, timp de 9 ore. Soția sa a fost cea care l-a oprit pentru a-l anunța că operația fusese un succes, iar băiețelul avea șanse mari să trăiască. „În lungile ore de recuperare, cât a fost nevoit să stea alături de fiul său, Iulian alerga pe o pistă aflată într-un parc din apropierea spitalului. Aşa se simţea aproape de el, la fel ca în timpul operaţiei”, se arata in postare.

Când cel mic a aflat de pasiunea tatălui, l-a încurajat să alerge împreună, iar de atunci, Iulian participă la cursele de ultramaraton pentru fiul său. Acesta a câștigat întrecerile internaționale The Track” din Australia, „Ultra Africa Race” din Mozambic și „Ultra Asia Race” din Vietnam, iar de curâbd a câștigat ultramaratonul din Anzii Cordilieri, „Ultra Bolivia Race”.

Iulian s-a impus în toate cele șapte etape ale competiției din Bolivia, reușind să câștige în fața celorlalți participanți cu un timp total de 23 de ore, 32 de minute și 30 de secunde. „Nici distanța de 220 de kilometri, nici diferențele mari de temperatură ce depășeau 30 de grade Celsius, nici altitudinea de peste 4.000 de metri ori epuizarea fizică și psihică nu l-au împiedicat să-i depășească pe unii dintre cei mai puternici utramaratoniști din lume”, se mai arata in postarea facuta de M.A.I.

Iulian Rotariu

Iulian Rotariu, campion mondial de patru ori

Pompierul român are doi copii și este pentru a patra oară, campion mondial. Ministerul Afacerilor Interne l-a felicitat pe Iulian pentru inițiativa lui de a ajuta Asociația Părinților Copiilor cu Autism din Botoșani. „Tată a doi copii, devenit, pentru a patra oară, campion mondial, colegul nostru este cel care urcă pe podium cu aceeași emoție cu care intră în foc pentru a salva viața oamenilor.

Întotdeauna are Drapelul României cu el, pentru că este primul lucru pe care îl pune în bagaj, atunci când pleacă la o competiție sportivă. El este Iulian Rotariu…pompierul român care aleargă pentru a susține cauza nobilă a Asociației Părinților Copiilor cu Autism din Botoșani și care niciodată nu ar face un pas în spate atunci când este vorba să salveze o viața… cu orice preț!Felicitări, Campionule!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: