Redactia.ro
Home » Stil de viață » Pomul „de aur” din România. Face mere și pere în același timp. Care este secretul, de fapt

Pomul „de aur” din România. Face mere și pere în același timp. Care este secretul, de fapt

Pe meleagurile românești a fost descoperit un arbore fructifer cu o abilitate extraordinară: acest copac produce atât mere, cât și pere în aceeași perioadă. Imaginile impresionante cu acest „pom-minune” au făcut înconjurul rețelelor de socializare, captivând atenția internauților datorită fenomenului unic pe care îl prezintă.

Cu peste 22.000 de aprecieri, clipul care prezintă acest arbore fascinant a stârnit un val de uimire și interes printre cei care au avut privilegiul să îl vadă. Ceea ce face acest arbore fructifer atât de special este faptul că el dă roade două tipuri de fructe în mod simultan: mere și pere.

Pomul care face mere și pere în același timp

Deși pare un fenomen incredibil, explicația stă în spatele unei tehnici cunoscute sub numele de altoire prin despicătură. Această tehnică este utilizată de mulți agricultori pentru a obține copaci hibrizi, care să poată să producă mai multe tipuri de fructe într-un spațiu redus.

Altoirea prin despicătură este o metodă populară și eficientă de a combina două soiuri diferite de pomi fructiferi pe același portaltoi. Deși are beneficiile sale, este important să cunoaștem că acest proces vine la pachet și cu unele dezavantaje. Rezultatele nu sunt întotdeauna garantate, iar semnele pozitive pot fi înșelătoare în primele luni de la realizarea procedurii.

Când se face altoirea pomilor în despicătură

Cea mai potrivită perioadă pentru a efectua altoirea prin despicătură este primăvara, în lunile martie-aprilie. Se alege o zi în care temperaturile sunt moderate, în jur de 10-15 grade Celsius, pentru a asigura o rădăcinare cât mai bună. Tehnica presupune un proces atent și precis, în care o ramură a copacului donator (care produce fructele dorite) este unită cu portaltoiul (copacul gazdă). Aceasta permite arborelui gazdă să producă mai multe tipuri de fructe pe aceeași coroană.

Alegerea ramurilor potrivite pentru altoirea prin despicătură este esențială pentru succesul procesului. Ramurile altoi se recoltează de obicei de la pomi sănătoși și de la soiuri valoroase, pentru a se asigura că vor crește fructe de calitate pe noul copac hibrid. Portaltoii, adică pomii pe care se face altoirea, au ramuri cu un diametru de 2-8 cm sau chiar mai groase, în funcție de preferințele fiecărui agricultor.

După fasonare, partea inferioară a ramurii altoi este înfășurată cu hârtie igienică, care ulterior este udată și acoperită cu folie strech pentru a asigura umiditatea necesară și protecția împotriva agenților externi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: