Redactia.ro
Home » Știri » Poșta Română anunță întârzieri în luna ianuarie pentru distribuirea pensiilor. Când vor fi livrați banii

Poșta Română anunță întârzieri în luna ianuarie pentru distribuirea pensiilor. Când vor fi livrați banii

 Plata pensiilor în februarie 2024: Ce trebuie să știi despre calendarul și modalitățile de plată

Începutul de an aduce întârzieri la distribuirea pensiilor din România. Poșta Română a comunicat recent că banii vor ajunge la pensionari cu câteva zile mai târziu, după ce Casa Națională de Pensii Publice va vira sumele respective în conturi.

Poșta Română anunță întârzieri în luna ianuarie pentru distribuirea pensiilor. Când vor fi livrați banii

Pensionarii își primesc, de obicei, veniturile care li se cuvin la începutul fiecărei luni, Poșta Română și Casa Națională de Pensii Publice lucrând după un program bine pus la punct, care permite acest lucru. Prima lună a anului 2022 reprezintă însă un moment în care banii vor ajunge la oameni cu o întârziere de câteva zile.

Acest lucru se datorează faptului că reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice vor vira banii către sediile poștale cu câteva zile mai târziu, după cum s-a întâmplat la fiecare început de an. Poșta Română face eforturi să distribuie banii către poștași în cel mai scurt timp, însă acest proces durează aproximativ trei zile.

Astfel, pensiile de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război și IOVR vor ajunge în posesia oamenilor începând cu data de 6 ianuarie, perioadă care se va extinde până pe 17 ianuarie. În ceea ce privește ghișeele subunităților poștale, acestea vor achita banii până în data de 19 ianuarie.

„Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate.

Partenerii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an. Transformarea acestora în cash și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile.

Astfel, calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul:

-la domiciliu: în perioada 6 – 17 ianuarie 2022;

-la ghișeele subunităților poștale: până în data de 19 ianuarie 2022”, a fost comunicatul Poștei Române.

În ianuarie 2022 pensiile vor fi distribuite cu valoarea lor majorată

Pentru anul 2022, Guvernul a decis ca pensia minimă să fie majorată cu 25%, ceea ce înseamnă o valoare de 1.000 de lei, în timp ce punctul de pensie a ajuns la 1.586 de lei. Persoanele vârstnice mai încep anul însă și cu o altă bucurie: vor primi o pensie suplimentară, anunțată încă de anul acesta, menită să vină în ajutorul celor cu venituri mici în lunile de iarnă.

„Ne ţinem de cuvânt! Acum, în Ajun de Crăciun, vreau să-i asigur pe părinţii şi bunicii noştri că, în luna ianuarie, pensiile se vor plăti la noile valori majorate. Se tipăresc taloanele de pensie aferente lunii ianuarie a anului 2022, care conţin mărirea pensiei minime, cu 25%, la 1.000 de lei, mărirea valorii punctului de pensie la 1.586 de lei, dar şi acordarea ajutorului financiar pentru seniorii României care au valoarea pensiei mai mică sau egală cu 1.600 de lei, până la concurenţa sumei de 2.200 de lei!”, a scris Ministrul Muncii Marius Budăi pe pagina sa de Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: