Redactia.ro
Home » Știri » Potopul a făcut ravagii. Sute de gospodării au fost inundate

Potopul a făcut ravagii. Sute de gospodării au fost inundate

Inundatiile au facut prapad

Ploile torențiale au făcut ravagii în urma lor. Sute de gospodării din 23 de județe au fost inundate, traficul rutier a fost întrerupt pe mai multe drumuri naționale. Localncii au fost salvați în ultimul moment de pompieri.

Vremea rea a făcut ravagii. Sute de gospodării au fost distruse de inundații

Ploile torențiale care s-au abătut de câteva zile în unele județe din țară au făcut ravagii. Conform meteorologilor, vremea rea nu se va opri, ploile și furtunile sunt așteptate și duminică, când expiră codul galben valabil în toată țara.

Codul roșu de inundații a fost elaborat pe râul Bistra, iar urmările au fost dezastruase. Ulterior, apa a năvălit într-o localitate din Caraș-Severin, unde patru locuințe au rămas izolate.

Pompierii au recuperat nouă adulți și 12 copii din mijlocul șuvoaielor, aceștia fiind transportați cu un elicopter într-o zonă sigură.

Din cauza furtunilor, DN58, care leagă Anina de Caransebeș a fost total închis, apa având aproape un metru pe porțiuni.

În satul Fârdea din Timiș, trei adulți și cinci copii au fost evacuați cu ajutprul bărcilor de militari, iar mai mulți bătrâni au fost scoși pe brațe, după ce s-au trezit cu puhoaiele de apă în casă.

Viiturile au făcut prăpăd. S-au produs alunecări de teren

Pe Autorstrada Deva-Nădlac a avut loc o alunecare de teren, iar autoritățile au fost nevoite să dirijeze traficul doar pe o singură bandă până au curățat muncitorii șosea.După o ploaie torențiale de 30 minute, râul Mureș a inundat 250 de gospodării din Suseni.

Partea de Suseni dinspre Reghin, de la jumătatea satului, de la primărie, a fost inundată. Sunt în jur de 260 de gospodării”, a spus primarul din Suseni.

Și în județul Arad a fost cod roșu de inundații, li din cauza precipitațiilor abundente din ultimele zile, un pârâu care cobora pe munte s-a umflat, iar apa a ajuns pe șosea și în casele de lângă DN7.