Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM! Cod Roșu de inundații în mai multe județe din România

Alertă ANM! Cod Roșu de inundații în mai multe județe din România

Cod portocaliu de inundatii

Administrația Națională de Meteorologi anunță cod Roșu de inundații în patru județe din România. Potrivit meteorologilor în sud-vestul și vestul țării sunt așteptate creșteri semnificative de viituri.

Cod roșu de inundații în patru județe din țară

Potrivit ANM, în județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara, râurile ar putea crește în următoarele ore, iar inundațiile vor avea un grad mare de producere.

Instititul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis astăzi o avertizare de cod roșu de inundații, valabilă până în dimineața zilei de vineri, 19 iunie.

Specialiștii avertizează că vor avea loc importante scurgeri pe versanți, torenți și pârâie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite.

De asemenea, este cod portocaliu de ploi în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în zonele montane. Vor fi perioade cu averse și se vor acumula cantități de apă de peste 50…80 l/mp.

Întreaga țară se află sub cod galben de furtuni până duminică dimineață, 21 iunie. Vor fi perioade de ploi, tunete, fulgere, grindină și vijelii, iar izolat, cantitățile de apă vor trece de 40-60 l/mp.

La începutul săptămânii viitoare, vremea va fi instabilă, iar în fiecare zi vor fi averse, descărcări electrice, vijelii și grindină în mai multe zone din țară.

În Capitală, vor avea loc ploi torențiale, tunete, fulgere și intensificări ale vântului, iar maximele vor atinge 36 de grade Celsius.

Ploile torențiale și furtunile au făcut ravagii în toată țara

Luna iunie a venit cu o schimbare masivă în ceea ce privește prognoza meteo.

În această lună au avut loc furtuni violente, ploi torențiale și căderi masive de apă în mai multe zone din țară.

Ploile torențiale din ultimele zile au cumulat cantități mari de apă, iar mai multe județe au înregistrat pagube importante.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a declarat că pompierii au fost chemați să intervină în 23 de județe din România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: