Redactia.ro
Home » Știri » Povestea concurentei de la Chefi la cuțite care suferă de alopecie. Cum i-a afectat viața această boală

Povestea concurentei de la Chefi la cuțite care suferă de alopecie. Cum i-a afectat viața această boală

GALERIE FOTO (2)

Maria Luca este una dintre cele mai tinere concurente de la Chefi la cuțite care a reușit să îi impresioneze pe chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu cu aptitudinile sale în bucătărie. La fel de impresionantă a fost și povestea de viață a frumoasei adolescente, care se luptă cu un diagnostic crunt de mică. Este vorba de alopecie.

Sezonul 9 de la Chefi la cuțite a început în forță! Chiar din primele ediții, concurenții au fost cât se poate de iscusiți și au luat cu asalt bucătăria.

Printre cei mai surprinzători concurenți ai noului sezon Chefi la cuțite a fost și Maria Luca, o domnișoară în vârstă de doar 12 ani. Frumoasa adolescent a vrut să ajungă în fața temutului juriu Bontea-Dumitrescu-Scărlătescu pentru a își demonsta aptitudinile culinare, însă mai ales ca să vadă dacă părinții o mint când îi spun că mâncarea făcută de ea e foarte gustoasă. Și preparatul ei i-a ieșit de minune, fiind calificată în etapa următoare a sezonului 9 Chefi la cuțite.

Maria Luca de la Chefi la cuțite se confruntă cu alopecie

Maria Luca a demonstrat că este și o tânără cu vise mari și o personalitate foarte puternică. Adolescenta s-a confruntat cu urmările unei boli crunte numite alopecie, o afectiune dermatologică a foliculilor piloși. Din păcate, aceasta a atras asupra ei răutate și comentariile dure din partea colegilor de clasă, care obișnuiesc să râdă de faptul că nu are părul la fel ca toate fetițele de vârsta ei. Din acest motiv Maria poartă o pălăriuță de culoare neagră, pentru a-și masca afecțiunea.

„Port pălărie sau căciulă pentru că am o boală, de fapt este o reacție a corpului la stres care se numește alopecia reactă. Mi-a căzut tot părul și încerc să nu fiu diferită față de ceilalți așa că port asta. Am mers la extrem de mulți medici și mi s-a spus la un moment dat că am leucemie sau boli autoimune la ficat. Nu a fost frumos un timp și făceam analize atât de des. A fost absolut groaznic când făceam asta și îmi era frică.”, a mărturisit Maria Luca.

Adolescenta de doar 12 ani se confruntă cu acest diagnostic crunt încă de la vârsta de 6 ani, când au început să îi cadă primele șuvițe de păr.

După un lung șir de analize cât se poate de amănunțite, a aflat că suferă de alopecie. Urmările din punct de vedere social au fost cât se poate de neplăcute pentru copilă.

Concurenta Chefi la cuțite a povestit a că a avut foarte multe probleme cu educatoarele de la școală, dar și cu învățătoarele.

„Stau cu căciulița pentru că nu îmi place să văd diferențele dintre mine și ceilalți oameni pentru că am fost judecată un timp și sufăr de bullying, iar colegii mei râd de mine, dar încerc să nu îi bag în seamă. Nu cred că trebuie să judeci oamenii după cum arată. Mi se mai strigă Pălăriuță sau „cheala”. De obicei când se întâmplă asta ajung acasă și plâng. E ciudat și crud.”, a explicat în emisiune adolescenta de doar 12 ani.

Însă, chiar dacă trece prin momente crunte, Maria Luca găsește puterea de a trece peste. Pentru ea, gătitul este o formă de terapie excelentă pentru a se deconecta de stres și atitudinea negativistă din jurul ei.

Cu desertul pregătit pentru Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, Maria Luca a obținut 2 cuțite, iar acest fapt a dus-o în etapa următoare Chefi la cuțite.

Ce este alopecia, boala de care suferă concurenta Maria Luca de la Chefi la cuțite

Ca și Maria Luca, mulți români suferă din cauza diagnosticului de alopecie.

„Mi s-a spus că arăt dezgustător”, explica chiar micuța concurentă Chefi la cuțite, iar această problemă este una comună pentru toți cei care au această boală.

Diagnosticul de Alopecia constă în căderea parului şi poate fi de mai multe tipuri. Se manifestă prin căderea părului în anumite porţiuni ale scalpului, dar şi de pe faţă sau căderea genelor ori a sprâncenelor.

Alte forme ale alopeciei sunt alopecia totalis (căderea în întregime a părului de pe scalp) şi, foarte rar, alopecia universalis (căderea în întregime a părului corporal). Cea mai frecvent întâlnită formă de alopecie este cea de tip areata – o afecţiune autoimună a pielii.

În cazul alopeciei areata autoimune, cauzele nu sunt pe deplin cunoscute. Mai mulţi factori genetici sau de mediu și stres pot declanşa răspunsul exagerat al sistemului imunitar, care se va manifesta prin afectarea foliculilor şi căderea părului în anumite porţiuni ale scalpului.

Studiile medicale indică faptul că persoanele cu alopecie areata au un risc mai crescut de a dezvolta şi alte afecţiuni autoimune, printre cele mai frecvente vitiligo, astm sau mai multe tipuri de alergii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: