Redactia.ro
Home » Știri » Povestea emoționantă a lui Romică. Lecția de viață dată de un pompier

Povestea emoționantă a lui Romică. Lecția de viață dată de un pompier

A dorit să fie medic, însă a ajuns pompier. Romică este exemplul clar că iubirea față de semeni nu ține cont de haina pe care o îmbraci. Ministerul de Interne a postat pe Facebook povestea emoționantă a pompierului Romica.

Inițial a dorit să se facă medic, însă după un an de facultate nu a mai putut să își continue studiile, din cauza posibilităților materiale precare. Însă, pentru că visul lui era să salveze vieți și să fie aproape de semenii lui, Romică a reușit să stârnească admirația șefilor pentru dăruirea de care a dat dovadă de-a lungul timpului. Pompier în Constanța, Romică își amintește începuturile vieții lui, în haina militară, desi, ar fi vrut să poarte halatul alb și să salveze viețile celor aflați pe patul de spital. Însă, viața i-a oferit și alte posibilități pentru a fi alături de cei care întâmpină dificultăți. O astfel de poveste, veche de 15 ani, este cea în care Romica, a reușit să salveze un copil aflat într-un cărucior, după cum scrie pe pagina de facebook Ministerul Afacerilor Interne:

“La finalul turei de serviciu, în timp ce aștepta autobuzul să meargă acasă, a observat o femeie care-și lăsase copilul în cărucior, în fața unui autobuz staționat, atât de aproape de acesta, încât nu putea fi observat de șofer. În momentul în care autobuzul s-a pus în mișcare, Romică și-a dat seama că o tragedie e pe cale să se întâmple chiar la câțiva metri în fața să și n-a mai stat pe gânduri!A alergat cât a putut de tare spre cărucior, strigând la șofer să oprească. Dar șoferul nu l-a auzit, a continuat deplasarea și a lovit căruciorul, însă chiar atunci colegul nostru a reușit să ia bebelușul în brațe și să se arunce pe spate pentru a-l proteja. Totul s-a petrecut într-o fracțiune de secundă: o decizie de moment și o viață salvată, sub privirile îngrozite ale tuturor celor prezenți și ale unei mame înmărmurite. Cade obicei, era îmbrăcât în uniformă, pe care o purta cu mare mândrie, însă care acum era udă și plină de noroi.” Gestul eroic nu a rămas nerasplatit, astfel că, Romică a fost aplaudat de cei care au fost martorii acestei întâmplări emoționante, cu final fericit.

Și-a dorit dintotdeauna să fie medic.S-a pregătit și a reușit să ia examenul de admitere la Facultatea de Medicină din…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 15 octombrie 2020

Ministerul Afacerilor Interne mulțumește “omului” Romica

Ministerul Afacerilor Interne și-a obișnuit urmăritorii de pe Facebook cu povești de viață impresionante. De data aceasta, a fost rândul pompierului Romică, pentru care autoritățile au ținut să îi mulțumească în mediul virtual. “Pentru că așa a promis, SĂ AJUTE OAMENII! Cu orice risc, chiar dacă, la rândul său, este tatăl a trei copii! Și ca să înțelegeți cât de frumos și de sensibil este sufletul acestui OM, vă spunem că în timpul liber pictează, sculptează și cântă pe versuri scrise chiar de el. Am ales să-l postăm dintr-un singur motiv: pentru că MERITĂ din plin! Mulțumim, OMULE, pentru lecția de omenie pe care ne-o dai în fiecare zi! P.S. Romică, suntem convinși că ai fi fost un medic excepțional, dar noi ne bucurăm că faci parte din familia extraordinară a salvatorilor!”

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: