Redactia.ro
Home » Monden » Povestea filmului „Patimile lui Hristos”. Ce a pățit Maia Morgenstern în timpul filmărilor

Povestea filmului „Patimile lui Hristos”. Ce a pățit Maia Morgenstern în timpul filmărilor

GALERIE FOTO (12) Povestea filmului _Patimile lui Hristos_.

Povestea filmului „Patimile lui Hristos”. Peste câteva zile, românii vor sărbători Învierea lui Iisus Hristos, un eveniment extrem de important pentru multă lume. Mulți dintre noi am urmărit cu multe emoții celebrul film „Patimile lui Hristos”. Mai ales că în celebra distribuție a jucat și românca noastră, actrița Maia Morgenstern. Cu toate astea, puțini sunt cei care știu adevărata poveste a filmului creat de Mel Gibson.

Povestea filmului „Patimile lui Hristos”. Ce a pățit Maia Morgenstern în timpul filmărilor

Povestea filmului „Patimile lui Hristos”. În fiecare an este sărbătorită Învierea Domnului, un eveniment foarte important pentru milioane de oameni. Învierea lui Iisus Hristos este un fundament doctrinar și ritual pentru credința creștină-ortodoxă, catolică și protestantă. Acest eveniment este relatat de scrierile vremii și de apostolii lui Hristos. De aceea, celebrul actor și regizor american Mel Gibson a decis să le arate oamenilor adevărata suferință prin care a trecut Iisus. Acesta a pus toate întâmplările în filmul „Patimile lui Hristos”, care ulterior a devenit un succes global.

Filmul a fost lansat în 2004 și sunt prezentate ultimele 12 ore din viața Mântuitorului, inclusiv scena sângeroase sau brutale. Regizorul și-a dorit sp facă acest film cât mai realistic. Cel mai emoționant moment al filmului este acela când Iisus este răstignit pe cruce, dar și momentul ritualului de flagelare sau drumul crucii, numit și „Via Dolorosa”.

Rolul Mariei, mama lui Iisus Hristos a fost interpretat de Maia Morgenstern, iar în rolul Mântuitorului a apărut Jim Caviezel. În cadrul filmului au fost folosite doar limbile latina, ebraica și aramaica. Filmul a debutat cu o scenă din Grădina Ghetsimani, acolo unde Iisus se roagă și este ispitit de cel Rău. În acest timp, apostolii săi Petru, Iacov și Ioan dormeau. Este redată și scena în care Iuda primește 30 de arginți și vine însoțiți de gardienii tempului când îl trădează pe Iisus și îl sărută pe obraz.

Pelicula a fost filmată în totalitate în Italia, fiind necesare două locații, pentru acest proiect. Scenela au fost filmare în Matera, fiind folosit și un loc în apropiere de cel în care Pier Paolo Pasolini a filmat „Evanghelia dupa Matei”, in anul 1965. Decorul uriaș al Ierusalimului a fost construit în totalitate în studiourile „Cinecitta”, din Italia. Cel care s-a ocupat de toate astea a fost scenograful Francesco Frigeri, dar și decoratorul Carlo Gervasi. Mel Gibson a cerut ca filmul lui să arate precum tablourile pictorului Caravaggio.

Maia Morgenstern, despre experiența în filmul Patimile lui Hristos

Maia Morgenstern este una dintre cele mai apreciate actrițe din România, aceasta făcându-se remarcată și peste hotare. În perioada în care a jucat în celebrul film regizat de Mel Gibson, Maia era însărcinată, iar fiica sa s-a născut la o lună de la terminarea proiectului.

Actrița l-a lăudat pe regizorul american, menționând că era foarte atent cu ea, având în vedere că purta în pântece un copil. Mai mult, Mel Gibson i-a permis fetiței sale cea mare, care se îmbolnăvise, să vină pe platourile de filmare și să petreacă mai mult timp alături de mama sa. „Am filmat cu mare plăcere și cu ambiția de a da tot ce este mai bun. Au fost niște filmări foarte grele și când vă spun grele, asta înseamnă crunte, în condiții cumplite, de vânt, de ploaie. Poate sa fie el orice film și sa avem rulote cu norișori de puf și mancare aleasă, în fața camerei suntem toți la fel. Mi-a placut tot ce s-a întâmplat pe platouri deoarece a contat fiecare detaliu. Nu a fost lasat nimic de izbeliște”, mărturisea actrița. Pentru că a acceptat rolul în filmul controversat, cariera Maiei la Hollywood nu a mai continuat. „E normal, pentru că am fost pedepsită, mi s-a si spus lucrul asta! Mi s-a spus textual”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: