Redactia.ro
Home » Știri » A fost reținut tânărul care a amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern

A fost reținut tânărul care a amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, cu afecțiuni psihice și care a amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern, a fost reținut, luni, de către oamenii legii. Agresorul este acuzat de amenințare pe criterii de etnie și religie.

A fost reținut tânărul care a amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern

Un individ în vârstă de 25 de ani a fost arestat, luni, după ce a amenințat-o cu moartea pe actriţa Maia Morgenstern. Tânărul are afecțiuni psihice, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 spun că acesta  a fost reținut „pentru motive legate de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică”, informează G4media.

Tânărul a amenințat-o cu moartea pe actriță, dar și pe familia sa și colegii Teatrului Evreiesc de Stat, printr-un e-mail.

„La data de 27.03.2021, suspectul a trimis de pe adresa de email un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea ameninţări cu moartea şi cu alte vătămări la adresa persoanei vătămate şi la adresa angajaţilor Teatrului Evreiesc de Stat”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Mesajul era semnat din ”partea partidului AUR” și a fost făcut public de actriță, de Ziua Teatrului și de sărbătoarea evreiască Pesah. Liderul AUR se dezice de mesajul tânărului și a precizat că totul este o înscenare.

„Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod.Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor.Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, dar și consilier onorific al prim-ministrului, a cerut Poliției „să ancheteze de urgență cazul atacului antisemit la adresa dnei Morgenstern și să ia în considerare că parlamentari ai AUR elogiază criminali de război de la tribuna Parlamentului încurajând astfel acțiunile antisemite”, a transmis liderul AUR, George Simion, printr-un comunicat de presă.

Tânăr arestat: ”Această jidancă are zilele ei numărate”

Amenințarea cu moartea a Maiei Morgenstern a venit la o săptămână după ce și-a exprimat dezamăgirea față de o replică antisemită venită din partea unui om de cultură, în cadrul întâlnirii directorilor de teatre şi instituţii de cultură.

„Sunteţi o adunătură de proşti şi am vrut să vă anunţ că intenţionez să o omor pe nenorocita aia de Maia Morgenstern pentru că a îndrăznit să vorbească împotriva prietenului meu, pentru că a stârnit ceva. Tipa asta nenorocită, târfa asta a avut tupeul să vorbească împotriva prietenului meu, ey? O să-ţi spun că această jidancă are zilele ei numărate. În numele prietenului meu, vă pot promite că intenţionez să-i dau foc teatrului vostru idiot de idiş, violând-o pe fiica lui Morgenstern, Calabria, omorând fiecare actor din această gaură murdară de şobolani; omorându-vă pe fiecare dintre voi, pentru că aţi făcut atâta tam-tam despre ce i-a spus prietenului meu. Nenorocit-o de jidancă, pleacă naibii din ţara mea, Maia. Vreau să-i spui cât de murdară şi inumană este. Nu mă voi opri până nu va fi jumulită de vie. Până termin de măcelărit. Până când escapada ei murdară de viaţă va fi complet întoarsă cu susul în jos, familia ei aruncată într-o nenorocită de tabără de muncă, intenţionez să o arunc într-o cameră de gazare, într-un cuptor murdar unde o voi arde pe ea şi pe copiii ei murdari după ce-i termin de violat. E moartă, jidanca asta e mort, îţi spun eu”, este mesajul de amenințare cu moartea, primit de actriţă.

Colegi de breaslă, dar și alte personalități și-au exprimat solidaritatea față de marea actriță, în urma mesajului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: