Redactia.ro
Home » Știri » Povestea fotografiei virale de la metrou. Cine este Leon Dănăilă

Povestea fotografiei virale de la metrou. Cine este Leon Dănăilă

GALERIE FOTO (2) Cine este Leon Dănăilă

Leon Dănăilă a intrat în atenția publicului după ce a fost postată o fotografie în mediul online în care acesta se odihnea cu ochii închiși în metrou. Iată cine este, de fapt, Leon Dănăilă.

Cine este, de fapt, medicul Leon Dănăilă

Leon Dănăilă este un cunoscut neurochirug, care a făcut peste 40.000 de operații pe creier. Are 87 de ani, dar este foarte activ, fiind și cel care a înființat prima clinică de neurochirurgie vasculară din România.

Leon Dănăilă este interesat de oameni, de patriotism și de inovație. El spune că este „cel mai sărac medic din lume”, în ciuda faptului că are experiență de ani întregi, poate de o viață de om. acesta și-a vândut inclusiv apartamentul în care locuia, pentru a putea să publice niște cărți.

”Nu mai am nimic, apartamentul l-am vândut ca să public cărțile astea, pentru că nimeni nu-ți publică pe degeaba. Așa, diplome toată lumea îți dă, dar nu-ți dă nimeni un leu, doar mulțumiri. Eu, salariul și indemnizația de la Academie îi cheltuiesc pentru a scrie, pentru a face cercetare, a aduce un câștig pentru România”, a spus Leon Dănăilă, într-un interviu pentru Libertatea.

Leon Dănăilă a înființat prima clinică de neurochirurgie vasculară din România

După ce a făcut acest lucru, el a început să o echipeze din buzunarul propriu, făcând cereri pentru a aplica la programe de cercetare, ce i-au adus bani. Nu a cerut niciodată la Minister sau autorităților, ci s-a ocupat singur. Mai mult, Leon Dănăilă nici nu cere bani pentru consultarea pacienților săi.

”Eu am înființat prima clinică de neurochirurgie vasculară din România, după ce am făcut specializarea la New York. Cea mai grea chirurgie este chirurgia vasculară, chirurgia cardiacă și neurochirurgia în special. Neurochirurgia vasculară este foarte grea. Acolo, dacă greșești un pic, dacă nu ești atent sau nu ai talent operator, este foarte grav, pentru că nu iese bine bolnavul”, povestea specialistul.

De ce face toate acestea? Pentru că iubeşte oamenii, după cum spune chiar el. Iubeşte oamenii şi mai ales, iubeşte România.

”Eu iubesc oamenii foarte mult, pe cei buni și pe cei răi, pe cei bogați și pe cei săraci, pe cei mari și pe cei mici, pe prieteni și pe dușmani. Aceste patru principii mă dirijează în toată activitatea mea. Eu, când mă duc la Senat, să știți că vin la mine cu diverse consultații foarte mulți, din diferite partide, cu filme, cu cazuri din familie, vin și la spital. Eu îi ajut la fel. Nu fac nicio diferență între oameni, între partide”, adaugă profesorul Dănăilă.

Leon Dănăilă metrou
Leon Dănăilă metrou
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: