Redactia.ro
Home » Știri » Povestea fraților eroi de la ISU București-Ilfov. „Împreună plecăm, împreună venim!”

Povestea fraților eroi de la ISU București-Ilfov. „Împreună plecăm, împreună venim!”

GALERIE FOTO (2) ULTIMĂ ORĂ! Plan Roşu de Intervenţie în judeţul Olt. Un autobuz şi o autoutilitară s-au ciocnit

Acești tineri au dat dovadă de un spirit civic deosebit după ce le-a fost solicitat ajutorul în ziua lor liberă. Este vorba de Laurențiu și Eduard, care în ziua respectivă se aflau acasă alături de mama lor. Un incendiu puternic izbucnise la un depozit din Afumați, iar ei au primit simultan același mesaj. Fără să stea pe gânduri, s-au pregătit de plecare, iar în câteva momente erau deja gata de intervenție.

Povestea fraților eroi de la ISU București-Ilfov. „Împreună plecăm, împreună venim!”

Așa i-a găsit mama lor, care a rămas surprisă să-și vadă băieții pe picior de plecare atât de repede. Nedumerită, i-a întrebat ce s-a întâmplat, iar Laurențiu și Eduard i-au explicat că pleacă de urgență la Afumați, unde este nevoie de ajutorul lor pentru stingerea unui incendiu.

Ca de fiecare data, femeia nu a putut decât să-i sfătuiască pe fiii săi să aibă mare grijă. Urma să trăiască clipe teribile până îi va vedea din nou acasă, însă știa că băieții săi sunt curajoși și dornici să ajute oriunde este posibil.

– Unde plecați? i-a întrebat mama lor văzându-i așa grăbiți.

– Ne-au chemat la muncă. Este un incendiu mare în Afumați și e nevoie și de noi.

– Să aveți grijă, mamă! Să nu vă băgați unde e periculos!

– Stai liniștită, mama! Ne întoarcem repede.

Intervenția pompierilor de la Afumați a durat nu mai puțin de 10 ore, iar posturile de televiziune au transmis în permanență informații publicului despre situația incendiului de acolo. Părinții lui Laurențiu și ai lui Eduard au urmărit cu multă emoție reportajele de la fața locului, până când au auzit vestea pe care o așteptau atât de mult: focul fusese stins cu succes!

– Gata, vin acasă, a răsuflat ușurată mama celor doi băieți.

Când și-a văzut băieții din nou acasă, teferi și cu zâmbetul pe buze, mama lor nu a putut să-și stăpânească lacrimile. Era bucuroasă că a crescut doi eroi, însă niciodată nu putea să uite de riscul deosebit la care se expuneau în misiunile lor.

– Am venit, mama! Ți-am zis să nu îți faci griji?

– Mi-ați zis, mamă, dar nici nu puteam să stau liniștită, a răspuns aceasta cu lacrimi în ochi.

– Stai liniștită! Ți-am promis: împreună plecăm, împreună venim!

Laurențiu și Eduard sunt în prezent volunari SMURD și și-au fost mereu alături în misiunile lor. Au început în urmă cu cinci ani, când s-au înscris în „Salvator din Pasiune”. Deși sunt foarte tineri, având 22, respectiv 21 de ani, cei doi știu ce vor să facă în viitor. Au fost admiși în cadrul Școlii de Pompieri de la Boldești, iar în prezent lucrează împreună la ISU București-Ilfov.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: