Redactia.ro
Home » Monden » Povestea hit-ului „În stație la Lizeanu”. Nelu Vlad: „Cuvântul domnișoară a ajutat”

Povestea hit-ului „În stație la Lizeanu”. Nelu Vlad: „Cuvântul domnișoară a ajutat”

„În stație la Lizeanu’,este piesa cu care Nelu Vlad a făcut furori ani de zile. Artistul a fondat cunoscuta trupă Azur în anul 1977, la Brăila și a fost apreciat peste patru decenii pentru muzica de petrecere pe care o cânta. Acesta a mărturisit care este secretul unor piese de-ale sale, dar și cât timp va mai continua cariera de artist.

Artistul are frumoasa vârstă de 70 de ani și este conștient de moștenirea muzicală pe care o va lăsa în urmă. Chiar și acum, la zeci de ani diferență este foarte apreciat. „În stație la Lizeanu” este piesa care îl definește și el consideră ca este și cea care a consacrat trupa în rândul domnișoarelor.

 „În stație la Lizeanu”, piesa care a făcut furori

Nelu Vlad a povestit pentru cei de la Viva că, deseori, a compus piese bazate pe întâmplări reale sau în urma unor cuvinte pe care le considera el sonore. Așa s-a întâmplat și cu melodia „În stație la Lizeanu”:

„Sincer, am făcut melodii care au fost create în urma unor întâmplări. Am făcut melodii după un gând care mi-a trecut la un moment dat prin cap.

Pur și simplu, atunci când am auzit vorba asta, în stație la Lizeanu, imediat mi-a sunat armonic, ritmat, imediat mi s-a cerut rima. În fiecare piesă pe care o fac, strecor de fiecare dată câte o fărâmă de umor.

Piesa, la început, a avut altă formă, iar pe parcurs am mai modificat. Al doilea text a avut mai mult succes. Nu obișnuiesc să mă întorc la piese des, pentru că, odată ce au intrat în memoria oamenilor, nu mai poți să le schimbi’, a spus Nelu Vlad, potrivit Libertatea.ro.

 Succesul piesei se datorează cuvântului, „domnișoară”

„Cred că la toate piesele refrenul are 90% efect asupra oamenilor. Iar acest cuvânt, domnișoară, pe care l-am folosit și aici și în altă melodie, a ajutat. E un cuvânt sonor, plăcut și, automat, câștigi și fetele și băieții. Refrenul contează foarte mult, iar două cuvinte formează un cântec’, a mai continuat Nelu Vlad.

Ce se întâmplă acum cu formația Azur

„Trebuie să te retragi din bun simț. Nu te mai poți urca pe scenă când nu mai ai așteptări de la tine. Te retragi și îi urmărești pe alții, tineri, zvelți, talentați. Publicul apreciază când te retragi la timp’, a dezvăluit el.

Albumul Best of de la trupa Azur

„Azur a lansat, în data de 18 martie anul acesta, alături de casa de discuri Roton Music, albumul Best of. Pentru album au fost alese 42 de piese, majoritatea consacrate, însă și câteva noi.

Vreau ca cei cărora le place muzica noastră să fie mulțumiți. Vreau să se bucure de muzica Azur, așa cum au cunoscut-o prima dată. Eu cred că acum, ceea ce am realizat e potrivit pentru oameni și mă simt foarte mulțumit sufletește cu acest dublu CD. Oamenii își pot alege din cele 42 de piese melodia preferată.

Bineînțeles, înainte puteau să le ia de pe net, însă nu le puteau lua la calitatea aceasta, în timp ce pe altele nu le găseau. Faptul că le-am imprimat live și nu ne-am folosit de metode electronice, se simte. Acolo sunt niște suflete care au vrut să transmită ascultătorilor ceva din toată ființa lor’, a mai declarat Nelu Vlad”, conform sursei citate anterior.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: