Redactia.ro
Home » Știri » Povestea impresionantă de viață a cizmarului care a condus România 24 de ani. Nicolae Ceaușescu marca în urmă cu 56 de ani istoria statului român

Povestea impresionantă de viață a cizmarului care a condus România 24 de ani. Nicolae Ceaușescu marca în urmă cu 56 de ani istoria statului român

GALERIE FOTO (9) Povestea impresionantă de viață a cizmarului care a condus România 24 de ani

Povestea impresionantă de viață a cizmarului care a condus România 24 de ani. Pe 19 iulie 1965, Nicolae Ceaușescu era ales președintele României, devenind cel mai puternic om care marca istoria României. Fostul lider al țării l-a înlocuit la cârma țării pe Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Povestea impresionantă de viață a cizmarului care a condus România 24 de ani. Nicolae Ceaușescu marca în urmă cu 56 de ani istoria statului român

Povestea impresionantă de viață a cizmarului care a condus România 24 de ani. Pe 19 iulie s-au împlinit 56 de ani de la intrarea lui Nicolae Ceaușescu la cârma României. În 1965 începea la București congresul al IX-lea al Partidului Muncitoresc Român, moment în care au avut loc două lucruri care vor marca istoria României. În urmă cu 56 de ani devenea cel mai puternic om din țară, scnhimbându-și numele în Partidul Comunist Român.

Nicolae Ceaușescu a devenit președintele României după moartea liderului comunist Gheorghe Gheorghiu Dej. Noul secretar general al partidului unic din țară avea deja planuri mari și își dorea să schimbe absolut tot în România. Nu s-a mulțumit doar cu statutul de general al PMR, a vrut să aibă o putere mult mai mare decât avea Dej, iar în cele din urmă a reușit să devină un om important. În 1965, Nicolae Ceaușescu a schimbat structura partidului după cum a vrut, iar Biroul Politic al partidului a fost înlocuit cu un Comitet Executiv. Congresul al IX-lea s-a sfârșit la data de 24 iulie 1965.

Nicolae Ceausescu

Nicolae Ceaușescu avea 49 de ani și a fost nevoie de o revoluție pentru a încheia epoca Ceaușescu. Pe 9 decembrie 1967, Ceaușescu a obținut a doua funcție importantă în statul român, fiind ales președinte al Consiliului de Stat. Atunci are loc și prima minciună a sa, când a criticat cumulul de funcții, pledând pentru conducerea colectivă și spunea că puterea nu va aparține doar unora.

Ucenicul de cizmar care a devenit președintele României

Fostul președinte al României, Nicolae Ceaușescu s-a născut pe 26 ianuarie 1918 în localitatea Scornicești din Olt, într-o familie de țărani cu 10 copii. Conform unor informații, părinții săi nu erau săraci, aceștia având trei hectare de pământ și multe oi. Nicolae Ceaușescu a avut patru clase, neavând cărți sau prieteni. Cei care l-au cunoscut a spus că acesta venea la școală desculț. La vârsta de 11 ani, după absolvirea școlii primare, fostul lidel al țării a plecat la București, unde s-a angajat ca ucenic de cizmar.

În 1933 a devenit membru al Uniunii Tineretului Comunist din România, formațiune politică care funcționa ilegal. Pas cu pas a urcat pe treptele partidului, iar pentru activitatea sa a fost închis de mai multe ori alături de marii lideri comuniști Alexandru Moghioroş, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Chivu Stoica şi Gheorghe Apostol. În 1948, Ceaușescu este ales lider la UTC, la funcția de subsecretar de stat în ministerul Agriculturii în Guvernul Petru Groza. Ulterior a fost făcut general deși nu a făcut armata. În martie 1965, la trei zile după moartea lui Dej, preia conducerea partidului și domnește întregul stat român. Acesta este oprit abia în 1989, când a avut loc Revoluția din decembrie, fiind ucis în Târgoviște de militarii din garnizoană, alături de soția sa, Elena Ceaușescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: