Redactia.ro
Home » Stil de viață » Povestea româncei care a vândut tot ce a avut, și-a făcut bagajul și și-a cumpărat cel mai ieftin bilet de avion, pentru a trăi viața pe care mulți și-o doresc. De câți bani are nevoie zilnic pentru a supraviețui

Povestea româncei care a vândut tot ce a avut, și-a făcut bagajul și și-a cumpărat cel mai ieftin bilet de avion, pentru a trăi viața pe care mulți și-o doresc. De câți bani are nevoie zilnic pentru a supraviețui

GALERIE FOTO (13) Natalia Ciobanu

Sătulă de frivolitățile vieții de zi cu zi, Natalia Ciobanu a decis să-și schimbe cu adevărat viața. A vândut tot ce a avut de preț, și-a cumpărat cel mai ieftin bilet de avion și a băgat într-un rucsac doar ce a avut nevoie pentru a supraviețui de pe o zi pe alta. Strategia sa s-a dovedit a fi de succes, iar acum duce o viață la care unii români doar visează.

Povestea româncei care a vândut tot ce a avut pentru a putea călătorii liberă oriunde în lume

Natalia Ciobanu a renunțat la traiul comod și stabil în căutarea aventurii. Și-a vândut mașina, bijuteriile, și-a spart „pușculița” și a pornit la drum. „Am vândut mașina, bijuterii, aveam și puține economii. Am vândut toate bunurile materiale, despre care îmi dau seama acum că nu aveam nevoie. Tind să duc o viață manimalistă. Am strâns undeva la 18.000 de euro. Am calculat că trebuie să mă încadrez în 30 de euro pe zi, în afară de biletele de avion.”, povestește Natalia despre planurile făcute înainte de a se arunca în aventura propriu-zisă.

Femeia povestește că primul bilet de avion cumpărat a fost cel spre o țară care i-ar fi permis să trăiască ieftin. „Prima destinație a fost Argentina. Era frumos, cald și ieftin. Încetul cu încetul, am trecut dintr-o țară în alta. Au urmat Chile, Bolivia, Peru, Ecuador și Bolivia. Apoi am mers în Japonia. Am rămas acolo 5 luni.”, mai spune românca din Chișinău.

Călătorește de pe un continent pe altul doar cu un rucsac de 13 kilograme

Natalia mărturisește că odată ajunsă într-o altă țară se folosește de o aplicație, denumită „couchsurfing”, care îi permite să poposească pe o anumită perioadă de timp în casele localnicilor care oferă găzduire gratuită. Singurul lucru pe care îl ia după ea, din țară în țară, este un rucsac de 13 kilograme pe care îl poartă în spate kilometri întregi.

Cât despre cea mai mare provocare a aventurii sale, Natalia spune că a fost urcarea pe Kilimanjaro. „Cea mai mare provocare pentru mine a fost urcarea pe Kilimanjaro. Și asta pentru că ultima etapă a presupus urcarea la 12 noaptea, ca să ajungem în vârful muntelui la ora 6:00 dimineața, pentru a vedea răsăritul soarelui. Și în acea noapte a fost un viscol, cu un vânt mare și cu ninsoare. A fost foarte frig și urcarea a fost abruptă”, a povestit ea.

Călătoritul i-a oferit ocazia să guste din preparate diverse, chiar și din unele chiar i-ar face pe români să strâmbe din nas. „Am gustat de toate, chiar și chestii dezgustătoare precum șarpe, salivă de rândunică ori insecte. Am gustat chiar și carne de câine”, spune aceasta.

Acum, odată cu pandemia, Natalia s-a întors pe o perioadă scurtă în țară pentru a strânge bani. „M-am întors în țară pentru a face bani, dar plec din nou, chiar dacă situația (n.r. pandemia) îngreunează puțin lucrurile.”, declară, îndrăzneață, românca.

Pe Natalia Ciobanu o puteți găsi pe contul ei de Youtube, unde a documentat toate aventurile prin care a trecut pe întreg mapamondul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: