Redactia.ro
Home » Știri » Poziția în care dormi dezvăluie ce probleme de sănătate ai putea avea. Ce înseamnă dacă dormi pe burtă, într-o parte sau pe spate

Poziția în care dormi dezvăluie ce probleme de sănătate ai putea avea. Ce înseamnă dacă dormi pe burtă, într-o parte sau pe spate

Poziția în care dormi dezvăluie ce probleme de sănătate ai putea avea. Ce înseamnă dacă dormi pe burtă, într-o parte sau pe spate

Poziția în care dormi dezvăluie ce probleme de sănătate ai putea avea. Ce înseamnă dacă dormi pe burtă, într-o parte sau pe spate. Iată ce spun specialiștii!

Poziția în care dormi dezvăluie ce probleme de sănătate ai putea avea. Ce înseamnă dacă dormi pe burtă, într-o parte sau pe spate

Fiecare om are cel puțin o poziție preferată în care adoarme. Pe burtă, pe spate sau într-o parte, de pildă, sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute poziții.

Dormitul pe burtă

Dormitul pe burtă poate îmbunătăţi digestia, dar este recomandat numai dacă ţi-ai dezvoltat tehnica de respiraţie şi anume respiraţia pe nas. Această poziţie a capului poate provocă dureri de spate, ce pot persista pe tot timpul zilei deoarece partea lombară a coloanei vertebrale nu are suport. Dacă patul este moale, sunt șanse mari să aibă de suferit gâtul și partea inferioară a spatelui.

Poziţia fetus

Pozitia pentru somn intr-o parte, usor sau mai mult ghemuit, este cunoscuta si sub numele de pozitia fetus. Picioarele sunt stranse spre corp, ceea ce poate oferi relaxare si confort celor cu probleme cu spatele si femeilor insarcinate. E poziţia de somn este preferată de 60% din populaţie.

Totuși, este dăunătoare coloanei vertebrale şi gâtului. Respiraţia va fi mult îngreunată, plămânii nu se pot umple de aer şi astfel oxigenarea creierului nu se va face în parametri normali şi astfel te vei trezi obosit.

Dormitul pe o parte, cu un braţ sub pernă şi celălalt lipit de corp

Această poziţie oferă cel mai bun suport pentru coloana vertebrală, păstrând corpul în poziţie dreaptă şi naturală. În acest fel se reduc durerile de spate şi scad şansele de apnee în somn.

Dormit lateral

Dacă dormi pe partea dreaptă, ai mari şanse să experimentezi arsuri la stomac, iar cei care dorm pe partea stângă pun presiune asupra ficatului şi plămânilor. Dormitul pe partea stângă se recomandă femeilor gravide.

Dormitul pe spate sau poziția soldat

Dormitul pe spate cu braţele pe lângă corp este considerată a fi cea mai bună poziţie pentru sprijinul coloanei vertebrale şi gâtului, cu condiţia de a nu pune sub cap prea multe perne.

Poziţia stea de mare

Dormitul pe spate cu braţele larg răspândite, indiferent dacă braţele sunt sau nu pe pernă, este o poziție foarte bună pentru coloana vertebrală. Se spune că această poziție încetinește procesul de îmbătrânire a pielii şi apariţia ridurilor. Totuși, poziţia „stea de mare” poate provoca apariţia sforăitului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: