Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Prăjitura lui mamaie. Rețeta cu care Narcisa Birjaru a dat lovitura la Chefi la cuțite

Prăjitura lui mamaie. Rețeta cu care Narcisa Birjaru a dat lovitura la Chefi la cuțite

Prăjitura lui mamaie a fost una dintre cele mai apreciate preparate din sezonul 9 Chefi la cuțite. Narcisa Birjaru este concurenta care i-a oferit preparatului acest nume.

A câștigat un duel și apoi un battle prăjitura lui mamaie pregătită de Narcisa Birjaru, așa că nu e de mirare că pe contul său de Instagram, mai la fiece postare, simpatica membră a echipei lui Scărlătescu este în mod constant întrebată de fani cum se prepară delicioasa prăjitură.

Iată așadar rețeta pentru prăjitura lui mamaie a Narcisei Birjaru

Ingrediente Prăjitura lui mamaie

  • un pachet foi de plăcintă
  • 500 g iaurt
  • 5 ouă
  • zahăr vanilinat
  • fructe confiate sau stafide 200 grame
  • zahăr după gust
  • unt
  • esență de vanilie
  • zahăr pudră la final

Mod de preparare Prăjitura lui mamaie

1.Se bat albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă câteva linguri de zahăr după gust și se bate totul până ce se obține un amestec omogen, ca de bezea.

2. Gălbenușurile se mixează separat cu câteva linguri de zahăr și cu esența de vanilie. Peste gălbenușurile spumă se adaugă iaurtul, se amestecă bine, apoi se toarnă albușurile spumă și se amestecă ușor, cu mișcări de la baza vasului către marginea acestuia.

3. Tava de copt se tapetează cu o foaie de copt în tavă, se pune 4 foi de plăcintă unse bine cu unt și se toarnă câteva linguri de compoziție, care se întinde cu ajutorul unei linguri.

4. Se presară cteva fructe confiate sau stafide, apoi se adaugă alte câteva foi de plăcintă și se repetă indicațiile de mai sus, până la obținerea dimensiunii dorite.

5. Prăjitura lui mamaie se coace timp de 45 de minute la o temperatură de aproximativ 170 de grade (foc mediu), în cuptorul încălzit bine înainte.

6. Când plăcinta cu iaurt a crescut, se scoate din cuptor și se lăsă să se „odihnească”, apoi se presără pe deasupra cu zahăr pudră, după gust.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: