Redactia.ro
Home » Știri » Prăpăd în România. Iarna și-a intrat în drepturi și a făcut ravagii la munte

Prăpăd în România. Iarna și-a intrat în drepturi și a făcut ravagii la munte

GALERIE FOTO (3) a venit iarna

Într-o schimbare dramatică a vremii, iarna și-a făcut simțită prezența la munte, atrăgând atenția Salvamontiștilor asupra condițiilor dificile și periculoase pe traseele montane. Cu temperaturi scăzute și zăpadă consistentă, Salvamontul a emis un avertisment pentru turiștii aventuroși, evidențiind riscurile asociate marcajelor greu vizibile și vizibilității reduse.

Condiții Extreme la Munte

În zonele montane din România, iarna și-a făcut simțită prezența cu temperaturi scăzute și strat de zăpadă proaspăt depus. Salvamontiștii au atras atenția asupra platoului Bucegi, unde marcajele turistice sunt în mod vizibil afectate de condițiile meteorologice nefavorabile. Ceața persistentă reduce vizibilitatea la doar 15-20 de metri, adăugând un nivel suplimentar de dificultate pentru cei care aleg să exploreze aceste trasee în această perioadă.

Salvamontiștii din Bușteni au transmis un mesaj clar de prudență și avertisment pentru turiști: „În acest weekend tot platoul (Bucegi-NR) este acoperit de zăpadă, ceața face ca vizibilitatea să fie redusă la 15-20 de metri cel mult, marcajele turistice abia se zăresc, temperatura este undeva la zero grade și avertizăm turiștii să fie foarte atenți în alegerea traseelor și să nu se aventureze inutil pe traseele care ar putea să le pună probleme.”

Ce trebuie să știe turiștii

Cu condiții meteorologice extreme, Salvamontul recomandă turiștilor să fie prudenți în alegerea traseelor și să evite expunerea inutilă la riscuri. Echipamentul corespunzător și pregătirea adecvată sunt esențiale pentru a face față condițiilor de iarnă, iar cei pasionați de munte sunt sfătuiți să nu intre pe trasee neechipați corespunzător.

Aceste avertismente reamintesc turiștilor să respecte condițiile meteorologice și să prioritizeze siguranța personală în timpul aventurilor lor montane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: