Redactia.ro
Home » Știri » Prefectul Capitalei, gafă de proporții. Ce a omis să facă, pentru că era la cumpărături

Prefectul Capitalei, gafă de proporții. Ce a omis să facă, pentru că era la cumpărături

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, nu cunoștea  datele la zi în ceea ce privește situația epidemiologică, pentru că era la cumpărături. 

 

Prefectul a oferit declarații neclare

 

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a dat declarații neclare în legătură cu rata de infecție din București și cu luarea deciziilor în scenariul roșu, dumincă seara, la Digi 24, la ora 19. Ulterior, acesta a revenit cu precizări la ora 22:30.

Mai mult, s-a dovedit că şeful Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă nu ştia, nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei de coronavirus, numărul real de noi cazuri de coronavirus din orașul de care răspunde. 

Gheorghe Cojanu a motivat acest lucru prin faptul că era la cumpărături duminică, atunci când a fost întrebat care este rata de infectare. Acesta a admis că se mai  „bâlbâie” în comunicarea publică pentru că este permanent „în tensiune”. 

Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocată luni, 19 octombrie, la ora 15:00 pentru a decide ce măsuri se aplică îCapitală, unde duminică a fost anunțată o rată a infectărilor de peste 3 la mia de locuitori

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat la DIGI24, că marți Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va decide, cel mai probabil, închiderea școlilor.

Pe de altă parte, prefectul Capitalei a contrazis-o pe Monica Anisie și a spus că Ministerul Educaţiei este cel care închide şcolile, respectiv Inspectoratul Şcolar.

Întrebat dacă, în cazul în care luni se raportează pentru Bucureşti o rată de infectări sub trei la mia de locuitori, se mai iau măsurile de „scenariu roșu” cerute de lege și pomenite și de premierul Ludovic Orban , Cojaru a sugerat că aceste măsuri ar putea fi anulate în aceeași ședință în care ar fi adoptate.

Prefectul consideră că nu este cazul să panicheze lumea, așa cum a declarat duminică, deși zilnic în România a fost observată o creștere constantă a numărului de cazuri de COVID-19. Ulterior, în cadrul  intervenției din cadrul emisiunii, acesta și-a modificat declarațiile.

 

 

Ludovic Orban promite o evaluare a prefecților

Premierul Ludovic Orban, întrebat despre declarațiile neclare date de Prefectul Capitalei la Digi24, a declarat că se va face o evaluare a prefecților.

Fiecare prefect este evaluat, a transmis premierul. Întrebat în cadrul conferinței de presă cum comentează faptul că prefectul Capitalei nu știa faptul că Bucureștiul a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, deși trecuseră mai bine de 6 ore de la raportare, Ludovic Orban a declarat că Gheorghe Cojaru a convocat CMSU.

„Prefectul Capitalei a convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență la nivelul municipiului București pentru astăzi la ora 15.00 și este important ca acest comitet de situații de urgență să dispună toate măsurile și planul de implementare a măsurilor care sunt stabilite în lege și în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă’‘, a declarat Orban.

Premierul consideră, însă, că prefectul trebuie să fie informat asupra evoluției tuturor activităților, instituțiilor care sunt implicate.

 

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: