Redactia.ro
Home » Știri » Pregătiți-vă de un șoc termic! Temperaturile vor crește brusc cu aproximativ 25 de grade Celsius. Prognoza meteo pe regiuni

Pregătiți-vă de un șoc termic! Temperaturile vor crește brusc cu aproximativ 25 de grade Celsius. Prognoza meteo pe regiuni

Pregătiți-vă de un șoc termic! Temperaturile vor crește brusc cu aproximativ 25 de grade Celsius. Prognoza meteo pe regiuni

Pregătiți-vă de un șoc termic! Temperaturile vor crește brusc cu aproximativ 25 de grade Celsius. Iată prognoza meteo pe regiuni!

Temperaturile vor crește brusc cu aproximativ 25 de grade Celsius

Dacă doriți să fiți pregătiți pentru schimbările bruște ale vremii care se anunță în februarie 2024, trebuie să aflați tot ce este necesar despre această încălzire neașteptată. Meteorologii au emis prognoze ce indică o creștere bruscă a temperaturilor cu până la 25 de grade Celsius în multe regiuni ale țării, iar acest articol vă va furniza toate detaliile de care aveți nevoie pentru a vă adapta la aceste schimbări. Iată detaliile!

Pregătiți-vă de un șoc termic

În perioada 1 – 11 februarie, se așteaptă ca temperaturile să atingă valori neobișnuit de înalte pentru această perioadă a anului, cu maxime de până la 15 grade Celsius. Această încălzire vine după o perioadă de zile geroase, în care temperaturile au scăzut chiar și la -10 grade Celsius în zona Capitalei. Cu toate acestea, specialiștii avertizează că această creștere bruscă a temperaturilor poate avea un impact asupra persoanelor vulnerabile, așa că este important să fiți pregătiți pentru schimbările climatice, potrivit Click!

Prognoza meteo pe regiuni

Prognoza meteo a fost realizată cu ajutorul produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți că previziunile pe termen lung pot fi date peste cap de alte fenomene meteo neașteptate, așa că este important să monitorizați actualizările meteo în timp real și să vă adaptați planurile în consecință.

Pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru această perioadă de încălzire bruscă a vremii, vă oferim mai jos prognoza pe regiuni:

Banat: În primele două zile ale intervalului, temperaturile vor fi apropiate de normalul climatologic, cu o medie de 3…5 grade, ulterior se va încălzi ușor, ajungând la maxime de 7…8 grade. Nopțile vor fi reci până la finalul lui ianuarie, dar pentru prima decadă a lui februarie se așteaptă temperaturi pozitive.

Crișana: Până în 2 februarie, valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic, cu maxime de 3…6 grade și minime de -6…-4 grade. O perioadă caldă este estimată începând cu 3 februarie, când maximele vor fi în general de 8…11 grade, iar minimele vor fi cuprinse între 0 și 4 grade.

Transilvania: Până în 2 februarie, se vor înregistra maxime de 2…5 grade și minime de -10 și -6 grade. După această perioadă, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit, cu maxime între 7 și 10 grade și minime pozitive.

Maramureș: Până în 2 februarie, vremea va fi normală termic, cu maxime de 3…4 grade și minime de -7…-6 grade. Ulterior, între 3 și 7 februarie, se așteaptă o perioadă caldă, cu maxime de aproape 10 grade.

Moldova: După o zi rece, cu maxime în jur de 1 grad, temperaturile vor crește treptat, ajungând la 8 grade în primele două zile din februarie. Apoi, încălzirea va fi semnificativă, cu maxime de până la 12 grade.

Dobrogea: În Dobrogea, temperaturile vor crește semnificativ, ajungând la 12…14 grade între 3 și 7 februarie, mult peste normalul climatologic. Nopțile vor fi reci până la finalul lui ianuarie, dar pentru prima decadă a lui februarie se așteaptă temperaturi pozitive.

Muntenia: În primele două zile ale intervalului, maximele vor fi în jur de 3 grade, ajungând la 6…9 grade în zilele de 31 ianuarie, 1 și 2 februarie. Apoi, între 3 și 7 februarie, se așteaptă temperaturi de 12…15 grade.

Oltenia: În Oltenia, temperaturile maxime vor crește de la 4…7 grade la 10 grade în primele două zile din februarie. Apoi, între 3 și 7 februarie, maximele vor ajunge la 12…15 grade.

La munte: La munte, temperaturile vor oscila între -2 și 4 grade, cu nopți geroase la începutul intervalului. Cu toate acestea, spre sfârșitul primei săptămâni din februarie, se așteaptă o încălzire semnificativă, cu temperaturi apropiate de 0 grade.

Este important să fiți pregătiți pentru aceste schimbări bruște ale vremii și să vă adaptați în consecință. Asigurați-vă că aveți haine adecvate pentru temperaturile ridicate, că vă protejați de expunerea excesivă la soare și că vă mențineți hidratați în timpul acestei perioade de încălzire neașteptată. De asemenea, urmăriți cu atenție actualizările meteo și fiți pregătiți să vă adaptați planurile în funcție de schimbările în prognoza meteo.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: