Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo pe o lună în România: Valul polar aduce fenomene extreme și temperaturi neobișnuit de reci

Prognoza meteo pe o lună în România: Valul polar aduce fenomene extreme și temperaturi neobișnuit de reci

Prognoza meteo 1 mai 2024. Minivacanța începe cu ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis recent prognoza meteo pentru următoarea lună în România, iar vestea nu este una îmbucurătoare. Se anunță că un val polar va pune stăpânire pe țară, aducând cu el fenomene severe și temperaturi extreme. În acest articol, vom detalia prognoza meteo pentru fiecare săptămână din perioada următoare și impactul pe care acestea îl vor avea asupra țării!

Prognoza meteo pe o lună în România

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

În prima săptămână a perioadei prognozate, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, cu excepția regiunilor nord-estice și a extremității de sud-vest a țării, care vor resimți temperaturi scăzute. Regimul pluviometric va fi variabil, cu excedente de precipitații în nordul țării și deficite în regiunile extracarpatice și vestice.

Săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

În a doua săptămână a lunii, temperaturile medii vor crește în toate regiunile, iar abaterea termică va fi mai accentuată în nord-estul și sud-vestul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în zonele nord-vestice și centrale, dar deficitare în sudul și sud-estul țării.

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

În a treia săptămână, temperatura medie a aerului va rămâne peste normalul pentru această perioadă în întreaga țară, cu accent pe regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice și în zona Munților Apuseni, dar va fi apropiat de normal în restul țării.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

În ultima săptămână a prognozei, mediile valorilor termice vor fi peste cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în toate regiunile, cu accent pe zonele montane.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: