Redactia.ro
Home » Homepage » Premieră la Cotroceni. Adrian Năstase a participat la recepţia de 1 Decembrie organizată de Klaus Iohannis

Premieră la Cotroceni. Adrian Năstase a participat la recepţia de 1 Decembrie organizată de Klaus Iohannis

Adrian Năstase

Adrian Năstase a acceptat să vină la recepţia de la Palatul Cotroceni. Fostul premier a fost invitat la recepţia de 1 Decembrie organizată de Administraţia Prezidenţială la Palatul Cotroceni, fiind pentru prima dată când fostul lider al PSD participă la un eveniment organizat de echipa preşedintelui Iohannis.

Adrian Năstase a fost invitat conform legii, fostul premier fiind deţinător al Ordinului Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce, ceea ce atrage automat şi invitarea sa, scrie adevarul.ro. Adrian Năstase a fost decorat în 2002, pe atunci premier al României, de către președintele Ion Iliescu cu Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de Mare Cruce „pentru întreaga activitate pusă în slujba promovării şi dezvoltării României, pentru competenţa şi abnegaţia dovedite în actul guvernării“.

Klaus Iohannis, discurs despre înseamnătatea zilei de 1 Decembrie

Klaus Iohannis a susţinut un discurs despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie, dar a vorbit şi despre primul său mandat de preşedinte.

„Astăzi este cea mai emoţionantă sărbătoare a naţiunii noastre. Este ziua în care celebrăm sentimentele profunde care, generaţie după generaţie, ne unesc în jurul unor idealuri şi proiecte majore. Indiferent că trăim în interiorul graniţelor ţării sau în afara lor, ne leagă aceeaşi dragoste pentru România, şi aceasta este forţa de neclintit care ne face să luptăm pentru a păstra libertatea, democraţia şi pentru a avea un viitor prosper”, a spus președintele României.

„Momentul Unirii continuă să ne transmită peste timp un mesaj fundamental: suntem responsabili fiecare dintre noi pentru soarta ţării! O ţară care s-a definit la Alba Iulia ca un actor loial al lumii democratice şi s-a proclamat drept o naţiune de cetăţeni liberi, cu drepturi şi aspiraţii europene.

aceea, Ziua Naţională a României este totodată şi sărbătoarea democraţiei, a drepturilor şi libertăţilor noastre fundamentale. Românii au înţeles foarte bine acest mesaj al trecutului atunci când s-au ridicat împotriva dictaturii la Timişoara, la Bucureşti şi în alte oraşe ale ţării. Unitatea naţională a fost de la începuturi indisolubil legată de aspiraţia pentru un stat de drept veritabil şi pentru o societate incluzivă.

Liviu Dragnea, mesaj emoționant pe Facebook de Ziua Națională

Prin felul în care românii au apărat democraţia, în stradă, dar şi în cabina de vot, societatea noastră de astăzi continuă şi întăreşte acest angajament, şi îl cere a fi asumat, fără compromisuri, de clasa politică (…) Testele dificile la care a supus istoria naţiunea noastră greu încercată nu au ştirbit deloc din idealurile şi aspiraţiile românilor. Dimpotrivă, cu fiecare prilej, societatea noastră s-a făcut puternic auzită, şi-a afirmat cu tărie voinţa şi dorinţa arzătoare pentru libertate şi democraţie”, a mai spus Iohannis, la recepţia organizată la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale.

Preşedintele a vorbit și de importanţa României în Europa, de implicarea sa în construcţia europeană, precum şi de parteneriatul strategic cu Statele Unite.

Printre cei care au participat la recepţie s-au mai numărat premierul Ludovic Orban, miniştri ai cabinetului său, foştii preşedinţi Traian Băsescu şi Emil Constantinescu, politicieni, reprezentanţi ai Corpului Diplomatic, secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: