Redactia.ro
Home » Știri » Premierul Canadei: Iranul a doborât avionul de pasageri prăbușit la Teheran

Premierul Canadei: Iranul a doborât avionul de pasageri prăbușit la Teheran

Premierul Canadei: Iranul a doborât avionul de pasageri prăbușit la Teheran

Premierul Ucrainei: Iranul a doborât avionul de pasageri prăbușit la Teheran. Justin Trudeau, premierul Canadei a declarat într-o conferință de presă că avionul prăbușit ieri la Teheran, a fost doborât de o rachetă iraniană.

Premierul Canadei: Iranul a doborât avionul de pasageri prăbușit la Teheran

Conform Digi24, prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau a precizat că dovezile din prezent indică faptul că avionul ucrainean, Boeing 737 care s-a prăbușit miercuri la scurt timp după ce decolat de la Teheran, a fost, de fapt, lovit de o rachetă antiaeriană trasă de aerieni.

Avem informații din mai multe surse, atât din partea aliaților noștri cât și de la propriile noastre servicii secrete. Dovezile indică faptul că avionul a fost doborât de o rachetă antiaeriană iraniană”, a declarat Justin Trudeau.

Pe rețelele de socializare s-au distribuit imagini care prinde momentul evenimentului aviatic. Se poate observa în iamgini un obiect luminos care lovește un altul și urmează o explozie.

Înregistrarea video a fost verificată de New York Times și pare să arate o rachetă iraniană care lovește un avion la Parand, în apropiere de aeroportul din Teheran, în zona unde avionul ucrainean a încetat să transmită orice semnal înainte de a se prăbuși.

 

176 de pasageri au murit în urma tragediei

În urma evenimentului tragic, 176 de pasageri și membrii echipajului și-au pierdut viața.

Avionul ucrainean prăbușit în Iran a fost lovit de o rachetă antiaeriană iraniană, au relatat CBS News și Newsweek, care citează oficiali ai Pentagonului și un oficial irakian. Un satelit militar a detectat, de asemenea, amprentele termice provenind de la două lansări de rachete antiaeriene, cel mai probabil SA-15. La puțin timp, satelitul a detectat o nouă amprentă termică, provenită în urma exploziei în aer a aeronavei civile.

Citeste si:Anunț făcut de ANM! Temperaturi neobișnuite pentru acest sezon

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini