Redactia.ro
Home » Știri » Premierul Cîțu, anunțul așteptat de toți românii! Când se dă undă verde la nunți și botezuri

Premierul Cîțu, anunțul așteptat de toți românii! Când se dă undă verde la nunți și botezuri

Premierul Florin Cîțu face anunțul așteptat de toți românii! Șeful Executivului spune că va găsi o soluție pentru toate evenimentele private. Iată când se dă undă verde la nunți și botezuri. „Suntem flexibili la soluții”, a precizat șeful Guvernului.

De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toți românii, indiferent de zona în care sunt, este anunțul făcut de premierul Florin Cîţu, marți seară.

Șeful Executivului a adăugat că România „nu are nicio scuză” să nu-și atingă ținta de a avea 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză până la 1 iunie.

Premierul Cîțu, când se dă undă verde la nunți și botezuri

Situația COVID s-a îmbunătățit în România, spune premierul Cîțu, care a dat exemplul Capitalei, care a intrat în scenariul verde după ce incidența a scăzut sub 1,5 la mie.

„Singurul lucru care s-a modificat în ultima lună a fost această campanie de vaccinare, este singurul element nou care explică evoluția ratei de infectare din România, ceea ce înseamnă că și presiunea pe spitale a scăzut, că suntem mai aproape de a reveni la normalitate. Avem dozele necesare și nu avem nicio scuză să nu atingem ținta pe care ne-am propus-o la 1 iunie pentru a ne relaxa sau a face un pas important către relaxare. Pandemia va trece, contează acum să pregătim resursele pentru ceea ce urmează”, a explicat premierul.

„Încă nu vorbim cum se vor lua relaxări şi cum vor fi ele implementate. În acest moment discutăm mai multe scenarii pe care le avem pe masă. Ceea ce este important de înţeles pentru toţi românii, că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt”, este anunțul premierului Cîțu.

Întrebat dacă ar putea exista posibile avantaje pentru cei care se vaccinează, premierul a spus: „Opinia mea personală e că persoanele care s-au vaccinat ar trebui să aibă beneficii. Vom vedea cum vor arăta aceste măsuri”.

„E clar că de la 1 iunie vor există măsuri care vor da înapoi anumite restricţii de anul trecut. Deja unele dintre măsuri le-am anunţat. Bineînţeles că ştiu problema cu evenimentele private şi anul acesta cu siguranţă vom găsi o soluţie să înceapă de la 1 iunie aceste evenimente private. Vom vedea dacă putem să mergem pe testare, cum se va face testarea. Suntem flexibili la soluţii. Acesta e roul Comitetului interministerial”, a mai adăugat premierul Cîțu.

Așadar, există posibilitatea ca nunțile, botezurile sau alte evenimentele private să se desfășoare cu persoane testate.

„Să ţinem minte că 1 iunie nu înseamnă relaxare totală, înseamnă 5 milioane persoane vaccinate. 1 august urmează al doilea pas în care vorbim de o relaxare totală. Săptămâna viitoare toţi miniştri vor fi în stradă, vor fi în centre de vaccinare şi vor susţine această campanie”, a mai atras atenția premierul Florin Cîțu.