Redactia.ro
Home » Știri » Premierul Florin Cîțu, anunț despre o eventuală demisie: “Nu aruncăm țara în aer”

Premierul Florin Cîțu, anunț despre o eventuală demisie: “Nu aruncăm țara în aer”

Florin Cîțu nu ia în calcul o demisie după criza politică în mijlocul căruia a ajuns șeful Guvernului. Premierul susține că acest gest ar însemna că este iresponsabil, însă nu este de acord să arunce ”ţara în aer”.

Premierul Florin Cîţu a vorbit despre o eventuală demisie, un gest pe care îl consideră iresponsabil în prag de iarnă.

Premierul Florin Cîțu, anunț despre o eventuală demisie: “Nu aruncăm țara în aer”

“Asta ar însemna să fiu şi eu iresponsabil. Lumea trebuie să ştie că atunci când pleacă premierul, pleacă Guvernul. O demisie a premierului înseamnă că eu sunt de acord să arunc ţara în aer, să fiu eu cel iresponsabil.

Nu voi fi niciodată iresponsabil. PNL este la guvernare, premierul este al PNL, suntem aici să discutăm, să găsim soluţii. Noi nu vom face ce a făcut PSD, nu vom arunca ţara în aer, nu ne vom da jos propriul guvern.

Niciodată PNL nu va susţine o moţiune împotriva propriului guvern, iar eu voi face aici exact ce am început. Am promis stabilizarea economiei anul trecut, am stabilizat economia, anul acesta avem creştere economică.

Da, nu se vede încă în buzunarele românilor (…), ea se va vedea. Va trebui să continuăm să investim, altă soluţie nu avem. (…) Nu sunt iresponsabil să las România fără Guvern în prag de iarnă”, a afirmat premierul Florin Cîţu la Digi24.

Premierul a fost întrebat de ce nu îşi dă demisia din funcţie, aşa cum au cerut cei de la USR PLUS, pentru a continua guvernarea în coaliţie.

Florin Cițu, soluția pentru a salva coaliția de guvernare

Florin Cîțu a declarat și că încă poate fi salvată coaliția de guvernare, dacă USR PLUS retrage moțiunea de cenzură în Parlament. Premierul a mai spus că această alăturare între USR și AUR este una toxică.

Premierul i-a acuzat încă o dată pe cei de la USR PLUS de șantaj și spune că singura variantă pentru a continua guvernarea în această formulă este retragerea moțiunii.

„Acest mod de lucru cu șantaj pare normal când mă uit la coaliția toxică cu AUR. Nu credeam vreodată să văd pe USR alături de AUR, să-l văd pe Barna că se roagă de PSD. După ce dai jos guvernul cu PSD și AUR, să te pui la masă cu PNL este foarte greu. Cum să guverneze PNL alături de cei care au dat jos guvernul cu cei mai mari dușmani, cu PSD și cu AUR? PSD negociază cu USR, pentru că asta se întâmplă.

Vă spun eu, este ceea ce se întâmplă acum în Parlamentul României. Majoritatea care vrea să arunce țara în aer – AUR, USR, PSD – negociază, pentru că altfel nu are cum să se întâmple.

Credeți că cei de la PSD vor da jos un guvern ca după aceea să stea să se uite din opoziție? Nu, ei negociază să-și pună premier alături de USR și de AUR. (…) Niciodată nu o pot să-mi pun semnătura lângă cea a cuiva de la AUR sau de la PSD”, a declarat Florin Cîțu, la Digi24.

Premierul susține că există posibilitatea continuării alianței cu USR și îi invită pe aceștia la noi discuții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: