Redactia.ro
Home » Știri » Premierul Orban face curățenie! Ce vedetă a rămas fără loc de muncă

Premierul Orban face curățenie! Ce vedetă a rămas fără loc de muncă

Premierul Orban face curățenie! Ce vedetă a rămas fără loc de muncă

Premierul Orban face curățenie! Ce vedetă a rămas fără loc de muncă. Premierul Ludovic Orban este hotărât să facă curățenie odată cu preluarea Guvernării. Prim-ministrul l-a demis pe Teodor Meleșcanu, la scurt timp după ce însuși Melenșcanu a fost lovit de decizia Curții Constituționale.

Premierul Orban face curățenie! Ce vedetă a rămas fără loc de muncă

Conform capital.ro, imediat după Teodor Meleşcanu a aflat că va rămâne fără funcţia de preşedinte al Senatului, în urma deciziei Curţii Constituţionale, familia acestuia mai primeşte o lovitură. Mai precis, este vorba despre fiul său vitreg, Sorin-Adrian Pîrvulescu.

Premierul Ludovic Orban intenţionează să-l revoce din funcţie pe Pîrvulescu, potrivit ordinii de zi a viitoarei şedinţe de Guvern. Sorin-Adrian Pîrvulescu deţine, în prezent, funcția de consul general, șef al Consulatului General al României la Strasbourg. El a fost numit pe acest post în septembrie 2018.

Teodor Meleșcanu a rămas fără funcție de președinte al Senatului

Ulterior numirii lui Pîrvulescu la Consulatorul de la Strasbourg, Parchetul General a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu pe numele lui Teodor Meleşcanu, existând suspiciuni asupra legalităţii modului în care fiul său vitreg a fost numit consul general

Judecătorii Curţii Constituţionale au luat o decizie în privinţa lui Teodor Meleşcanu. Astfel magistraţii CCR au decis miercuri, 22 ianuarie, că numirea acestuia în fruntea Senatului României a fost făcut nelegal. Curtea Constituţională a admis astfel sesizarea de neconstituţionalitate înaintată de 33 de parlamentari ALDE, PNL, PMP şi UDMR, precum şi de unii neafiliaţi vreunui grup parlamentar.

Teodor Meleşcanu a fost ales în fruntea Senatului pe 10 septembrie 2019, cu susţinerea PSD, deşi el era parlamentar ALDE. Meleşcanu a obţinut 73 de voturi, învingând-o pe candidata PNL, Alina Gorghiu, care a obţinut 59 de voturi.

Citeste si:Curs valutar BNR 23 ianuarie 2020. Ce valori au astăzi euro, dolarul și lira sterlină

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: