Redactia.ro
Home » Stil de viață » Prepară maioneză de casă fără ulei! Rețeta care te ajută să fii sănătos de sărbători

Prepară maioneză de casă fără ulei! Rețeta care te ajută să fii sănătos de sărbători

De sărbători, gospodinele din toată țara fac tot posibilul să le ofere familiei și celor dragi cele mai bune preparate tradiționale. Pe lângă sarmale și cozonac, cele mai multe dintre ele trebuie să pregătească și maioneza, care este apoi încorporată în diferite feluri de mâncare. De obicei aceasta este realizată din gălbenuș, frecat bine cu ulei, puțin muștar și zeamă de lămâie, însă aceasta nu este singura rețetă. Există și o variantă mult mai sănătoasă, care nu implică deloc ulei.

Prepară maioneză de casă fără ulei! Rețeta care te ajută să fii sănătos de sărbători

Din punct de vedere al ingredientelor, gospodinele ar trebui să știe că nu vor fi nevoite să achiziționeze nimic ieșit din comun. Totul este simplu, iar cel mai probabil pe majoritatea deja le aveți în bucătăria dumneavoastră. Veți avea nevoie de: 1 gălbenuș crud, 1 gălbenuș de ou fiert tare, 4 -5 linguri brânză de vaci și o 1 lingură muștar simplu.

Acum că avem tot ce ne trebuie, a venit momentul să preparăm maioneza.

Primul pas este alegerea unui bol încăpător, în care să se poată amesteca ingredientele. Veți avea nevoie și de un mixer, însă în cazul în care nu dispuneți de unul totul se poate realiza și cu o lingură de lemn și multă îndemânare.

Se amestecă cele două gălbenușuri de ou, la care se adaugă și muștarul. Atunci când compoziția s-a legat, se poate adăuga treptat și brânza de vaci, însă treptat. Este indicat ca totul să fie amestecat la viteză maximă în aceeași direcție, iar brânza să fie încorporată lingură cu lingură. Acest proces poate dura destul de mult, însă în final tot efortul și așteptarea vor merita.

Pe măsură ce adăugați mai multă brânză, ar trebui să scadă și viteza cu care amestecați, până ajungeți la setarea cea mai mică a mixerului. Se continuă acest proces până compoziția este una omogenă și nu are imperfecțiuni.

La final se pot adăuga și sare și piper după gust, iar maioneza este gata și poate fi folosită! Aceasta poate reprezenta un ingredient important pentru diferite salate și aperitive, cum ar fi ouăle umplute, însă poate fi servită și ca sos pentru alte preparate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: