Redactia.ro
Home » Știri » Presa britanică: Boris Johnson a acceptat să demisioneze din funcția de prim-ministru

Presa britanică: Boris Johnson a acceptat să demisioneze din funcția de prim-ministru

Presa britanică Boris Johnson a acceptat să demisioneze din funcția de prim-ministru

Presa britanică: Boris Johnson a acceptat să demisioneze din funcția de prim-ministru. Noul ministru de finanțe britanic i-a cerut demisia lui Boris Johnson, la mai putin de 48 de ore când premierul l-a numit în funcție. Conform presei britanice, prim-ministrul a acceptat să demisioneze, dar va rămân în funcție până la toamnă.

Presa britanică: Boris Johnson a acceptat să demisioneze din funcția de prim-ministru

Boris Johnson își va da demisa din funcția de șef al Partidului Conservator, scrie BBC. Premierul britanic a fost de acord să demisioneze, cu condiția să rămână în funcție până la alegerea noului lider al Partidului Conservator, care ar putea avea loc până la toamnă. Plecarea sa din post va avea loc abia după alegerea unui nou lider al Partidului Conservator, act așteptat până la toamnă.„Prim-ministrul va face astăzi joi, n. red.) o declaraţie în faţa ţării”, a afirmat un purtător de cuvânt de la Downing Street. Noul ministru de finanțate britanic, Nadhim Zahawi i-a cerut lui Boris Johnson să demisioneze.

Fiecare candidat la șefia partidului trebuie fie nominalizat de parlamentari conservatori, iar Reuters a menționat că ar putea fi multi candidati pentru sefia partidului. Parlamentarii conservatori țin apoi mai multe rânduri de vot pentru a reduce numărul candidaților. La fiecare scrutin in parte, este eliminat candidatul cu cele mai putin voturi. Ultimii doi candidati sunt supusi unui vot larg, in cadrul Partidului Conservator, iar câștigătorul devine președintele partidului.

Cât timp durează procesul

Durata procesului de alegere a noului presedinte de partid poate dura, in functie de numarul candidatilor. In 2016, Theresa May a devenit șefa partidului la trei saptamani după ce predecesorul ei și-a dat demisia, iar ceilalți contracandidati s-au retras din cursă. În 2019, Boris Johnson s-a confruntat cu fostul ministru al Sănătătii, Jeremy Hunt, și a câștigat șefia partidului la doua luni după ce Theresa May și-a anunțat intentia de a demisiona.Premierul l-a demis miercuri pe ministrul locuintelor Michael Gove, despre care presa a spus că a cerut demisia șefului guvernului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: