Redactia.ro
Home » Știri » Președintele Iohanis vine cu noi declarații: „Există un risc major ca epidemia să se reaprindă foarte ușor”

Președintele Iohanis vine cu noi declarații: „Există un risc major ca epidemia să se reaprindă foarte ușor”

Klaus Iohannis (2)

Klaus Iohannis a făcut noi declarații la Palatul Cotroceni. Marți și Miercuri șeful statului a transmis mesaje legate de restricțiile luate de autorități.

Mesajul Președintelui Iohannis

Klaus Iohannis a precizat astăzi că nu se poate vorbi despre relaxarea restricțiilor, iar statele care au luat deja această măsură se vor confrunta cu o reinfectare.

Din pacate, am depășit numarul de 10.000 de persoane infectate si avem o crestere semnificativa – aproape 400 de cazuri noi in ultimele 24 de ore. Suntem pe un trend ascendent al pandemiei si trebuie sa respectam masurile cu strictete. Nu ne aflam inca in etapa in care putem vorbi de o plafonare.

În statele care au relaxat măsurile mai devreme se vorbește despre o reinfectare. Există un risc major ca epidemia să se reaprindă foarte ușor. Eforturile nationale trebuie în mod obligatoriu dublate de un efort comun la nivel european„, a spus Președintele.

De asemenea, Iohannis a specificat că joi, la ora 16.00 va avea o nouă conferință cu membrii Consiliului European pentru a discuta despre relaxarea măsurilor.

Fond de redresare economică

În același timp, Klaus Iohannis a anunțat că România va susține crearea unui fond de redresare economică și că la nivel UE, România are pregătită o sumă de peste 1,5 miliarde de euro pentru IMM, pentru achiziția de echipamente medicale, pentru susținerea șomajului tehnic, pentru stimulente de risc pentru cadrele medicale și pentru asistenții sociali. Aceste fonduri sunt disponibile și vor putea fi folosite de Guvern.

Romania sustine aceasta initiativă. Unul dintre cele mai importante obiective este asigurarea unei autonomii strategice a UE, mă refer la sectoare vitale precum sănătatea. Criza ne-a arătat cât de important e un sistem de sănătate solid. E necesară o finanțare substanțială la nivel UE. Voi susține crearea unui fond de redresare economica.

Sectorul medical și cel economic sunt cele mai afectate de pandemie.  Voi susține ferm politicile clasice – politica de coeziune și cea de agricultura nu își pierd relevanța, dimpotrivă„a precizat șeful statului.

Șeful statului le-a reamintit românilor să rămână în casele lor și să respecte cu responsabilitate restricțiile impuse de autorități. Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus a deppșit numărul de 10.000, iar persoanele decedate au ajuns la 527 în România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: