Redactia.ro
Home » Homepage » Președintele Klaus Iohannis a promulgat bugetul de stat pentru 2020

Președintele Klaus Iohannis a promulgat bugetul de stat pentru 2020

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru 2020, transmite Administrația prezidențială. Actele normative au fost adoptate de Guvernul Orban, în premieră, prin angajarea răspunderii în fața Parlamentului. 

Premierul Ludovic Orban a anunțat pe 23 decembrie în plenul Parlamentul, în cadrul procedurii de angajare a răspunderii guvernului pe bugetul pe anul viitor, că acesta a fost construit pe o creștere economică de 4,1%, o rată a inflației de 3,1% și un curs mediu de 4,75 lei pentru un euro. El a avertizat că finanțarea europeană se va reduce drastic și a subliniat că bugetele Educației și Sănătății cresc, scrie Agerpres.

În privinţa Legii bugetului de stat, premierul Orban a precizat că au fost acceptate mai multe amendamente pentru suplimentarea sumelor destinate infrastructurii, dar şi pentru mediu.

„Avem amendamente pentru obiective din domeniul mediului prezentate de USR pentru operaţionalizarea sumalului masei lemnoase. Avem de asemenea alocări pentru sistemele mobile de măsurare a calităţii aerului şi pentru alte obiective importante din domeniul mediului. Sigur, că mi-ar fi foarte greu să trec în revistă toate amendamentele formulate. Există fără discuţie posibilitatea ca unele amendamente cu efecte benefice să nu le fi putut accepta. Credeţi-mă, este vital pentru România să dea un semanl ferm că porneşte lupta cu dezechilibrele economice, readuce bugetul de stat şi în general indicatorii macro-economci spre echilibru”, a afirmat premierul Ludovic Orban, în faţa plenului reunit al Paralamentului.

Guvernul Orban face bilanțul la două luni de la preluarea mandatului

Premierul Ludovic Orban a precizat că au fost acceptate amendamente şi pentru suplimentarea sumelor alocate proiectelor de infrastructură, amintind de autostrăzile Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni sau Comarnic-Braşov, dar şi pentru întreţinerea drumurilor naţionale.

„Nu poţi să generezi cheltuieli la nesfârşit fără venituri. Oricine vine şi zice că vrea să dea ceva trebuie să spună de unde dă acei bani. Dacă ne permitem să cheltuim mai mult un an, doi, există riscul ca 10 ani de zile noi şi copii noştrii vor da o parte din resursele adunate la bugetul de stat, pentru a plăti datorii. Resursele financiare trebuie folosite pentru investiţi, ca într-o casă. Dacă nu schimbăm filozofia bugetară, dacă nu prioritizăm alocarea bugetului către investiţii şi creşterea calităţii educaţiei, creşterea calităţii în serviciul de sănătate, riscăm să ajungem la un momentdat, nu suntem departe, să nu ne ajungă bugetul să paltim salarii, pensii sau subvenţii de pensii”,a atras atenţia premierul Orban, de la tribuna Camerei Deputaţilor.

Ludovic Orban a încheiat discursul, cerându-le parlamentarilor să „aibă încredere în acest buget, construit cu extrem de mare atenţie”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: